Türkiye'de her ay düzenli olarak gerçekleşen Aile Destek Programı, ihtiyaç sahibi ailelere umut ve destek olmaya devam ediyor. Ancak, Mayıs ayı için belirlenen ödeme tarihleri ve ödemelerin uzatılıp uzatılmayacağı konusu gündemdeki en önemli sorular arasında.

Aile Destek Programı kapsamında yapılacak olan Mayıs ayı ödemelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağına dair henüz net bir açıklama yapılmadı. Ancak, tahmini olarak Mayıs ayı ödemelerinin ayın 15'ine kadar hesaplara yatması bekleniyor.

Aile Destek Programı, ailelerin hane içindeki gelir aralığına göre değişen miktarlarda hak sahiplerine aylık olarak ödemeleri kapsıyor. Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nün belirttiği rakamlara göre, ödemeler farklı gelir gruplarına göre şu şekilde gerçekleşecek:

  • 450 TL ve altı gelire sahip aileler için 1.250 TL
  • 450 TL üzeri ve 911,15 TL altı gelire sahip aileler için 1.100 TL
  • 911,15 TL üzeri ve 1372,30 TL altı gelire sahip aileler için 950 TL
  • 1372,30 TL üzeri ve 5.667,37 TL'den az gelire sahip aileler için 850 TL

Ayrıca, çocuklu ailelere yönelik çocuk başına belirlenen destek miktarları da şu şekildedir:

  • 1-2 çocuklu hanelere 350 TL
  • 3 çocuklu hanelere 450 TL
  • 4 çocuklu hanelere 550 TL
  • 5 ve üzeri çocuklu hanelere 650 TL

Başvuru yapacak olan ailelerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve 18 yaşını doldurmamış olması gerekmektedir. Ayrıca, mavi kart sahipleri, yurtdışında ikamet eden vatandaşlar, hanede çalışan bir memur bulunanlar ve asgari ücretin 3'te 1'inden fazla maaş alanlar bu programa başvuruda bulunamazlar.

Evleneceklere Bir Kötü Haber Daha: Sadece Düğün Yemeklerinin Maliyeti... Evleneceklere Bir Kötü Haber Daha: Sadece Düğün Yemeklerinin Maliyeti...

Aile Destek Programı kapsamında yapılacak olan ödemeler en fazla 12 ay süreyle gerçekleştirilecek olup, 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2024 yılı Haziran ayı içerisinde yapılacak ve bu dönemin sonunda program sona erecektir.

Uzatılacağına dair yeni bir açıklama yapılmamıştır.

Kaynak: HABER MERKEZİ