(KGK) aylık olağan yönetim kurulu toplantısı konseyin Cihangir’de bulunan İstanbul ofisinde yapıldı (KGK) aylık olağan yönetim kurulu toplantısı konseyin Cihangir’de bulunan İstanbul ofisinde yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulamaya başlayacak yeni müfredat taslağını tamamladı. Taslak, bugün öğleden sonra kamuoyuyla paylaşılacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, NTV'nin haberine göre, yeni müfredatla ilgili detayları paylaştı ve "yüzde 35 seyrelttik" açıklaması dikkat çekti.

Yeni müfredat, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" olarak adlandırılarak, öğrencilere 9 temel alanda okuryazarlık becerileri kazandırmayı hedefliyor. Bu kapsamda, müfredatta yoğunluğun azaltılarak, haftalık ders saatlerinde artış yerine yüzde 35'lik bir seyreltme yapıldı.

Güncel ve modern eğitim anlayışıyla oluşturulan yeni müfredatta, dünyadaki güncel bilgiler de öğrencilere aktarılacak. Ayrıca, ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitimde kazanılabilecek bilgiler müfredattan çıkarıldı.

Uygulama odaklı eğitimi öne çıkaran yeni müfredat, teorik bilgilerin yanı sıra öğrencilere uygulama becerileri kazandırmayı amaçlıyor. Bu doğrultuda, okullarda yeni alanlar ve atölyeler planlanacak.

Milli Eğitim Bakanı Tekin, bu yeni müfredatın ülkenin eğitim öğretim süreçlerine katkı sağlamak isteyen herkesin görüş ve önerilerini paylaşabileceği bir platformun olduğunu belirterek, "Bu ülkenin eğitim öğretim süreçlerine katkı vermek istiyorum' diyen her kim varsa https://gorusoneri.meb.gov.tr/ adresinden görüş ve önerilerini paylaşabilir." dedi.

Kaynak: İNTERNETHABER