Arda Tonbul, Mesleki Eğitim Merkezi'nde eğitim aldığı haftanın bir gününde okulda, diğer dört gününde ise bir demir ve çelik fabrikasında staj yapmaktaydı. Olayın yaşandığı gün, usta gözetimi olmadan makinenin başına bırakılan Tonbul, kaza anında pedala çarptı ve kafası makineye sıkıştı. Maalesef, 14 yaşındaki çocuğun acı çığlıkları 22 dakika boyunca fark edilmedi.

Arda Tonbul, nihayetinde iş yerindekiler tarafından fark edildi ve hemen ambulans çağrıldı. Ancak yaşadığı ağır yaralar nedeniyle 6 gün boyunca yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybetti. Olayın ardından iş yeri müdürü H.Ö. ve iş güvenliği uzmanı Ö.K. polis tarafından gözaltına alındı ve mahkeme tarafından tutuklandılar.

"Bozdoğan-30" Operasyonlarında 147 Terör Örgütü Üyesi Yakalandı "Bozdoğan-30" Operasyonlarında 147 Terör Örgütü Üyesi Yakalandı

Tonbul'un cenazesi, Akçaburgaz'daki mahallesinde helallik alındıktan sonra memleketi Giresun'a gönderildi. Bu trajik olay, iş güvenliği ve genç stajyerlerin korunması konusundaki önemli sorunları bir kez daha gündeme getirdi. Tonbul'un ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Doğukan ÖZKURT