Geçtiğimiz sezon başında yeni tesislerine kavuşan akademi, geride kalan yılda olduğu gibi bu sezon da önemli başarı hikayeleri yazmaya devam ediyor. 1461 Trabzon FK Altyapı ve Amatör Branşlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Köroğlu da altyapımızla ilgili medya merkezimize değerlendirmelerde bulunarak büyük bir başarı hikayesi yazdıklarını ifade etti.

318 SPORCUMUZ VAR

Sebat Gençlikspor, 2.Lig'e Yükselme İçin Play-Off Yarı Finaline Hazırlanıyor Sebat Gençlikspor, 2.Lig'e Yükselme İçin Play-Off Yarı Finaline Hazırlanıyor

1461 Trabzon Futbol Kulübü olarak 2-3 yıldır altyapıya büyük önem verdiklerini ifade eden Köroğlu, “Bunun da meyvelerini özellikle bu sezon toplamaya başladık. Altyapıya büyük önem veren Başkanımız Celil Hekimoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerimize desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Onların katkıları çok büyük” dedi. Eski altyapı binası ve sahasının A Takıma dahil edildiğini, Altyapıya ise çok daha iyi ve daha kullanışlı bir akademi tesisinin yapıldığını kaydeden Köroğlu, “Futbol okulumuz dahil altyapımız bünyesinde; Altyapı Koordinatörümüz Ufuk Yıldırım ve 9 Antrenörümüzün yanı sıra 318 sporcumuz bulunuyor” ifadelerini kullandı.

İSKELET ALTYAPIDAN OLUŞACAK

Altyapıya çok önem verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini söyleyen Köroğlu, “Bizim nihai hedefimiz, yakın bir gelecekte profesyonel A Takımımızın iskeletini kendi altyapı oyuncularımızdan oluşturmak. Tabi bu bir süreçtir ve zamana ihtiyaç vardır. Biz doğru yolda ilerlediğimizi düşünüyoruz. Yakaladığımız ivme ve başarı da bunu gösteriyor” şeklinde konuştu. U19, U17, U16, U14, U13, U12, U11, U10 ve U9 olmak üzere toplam 9 yaş kategorisinde çalışmaların sürdüğünü, 7 kategoride ise yarıştıklarını ve her kategoride de önemli başarılar elde etmek istediklerini belirten Mehmet Köroğlu şu açıklamalarda bulundu; “U-19 Takımımız Bölgesel Gelişim Ligi’ni 2.sırada tamamladı ve geçtiğimiz günlerde Antalya’da yapılan yarı final grubunu şampiyon tamamlayarak adını Türkiye’de son 4 takım arasına yazdırdı. 5 Mayıs’ta ise Türkiye Şampiyonluğu için mücadele edecekler. Bu oyuncular arasında 2’si ise Profesyonel olarak aynı zamanda A Takımımızda da forma şansı buluyor.”

U17 BAŞARACAK GÜÇTE

Köroğlu, “Bu sezon yine Türkiye Şampiyonası’nda U17 takımımızdan da başarı bekliyoruz. Çünkü kaliteli bir kadrosu var. Yerel ligde grubumuzu şampiyonlukla tamamladı. Play-Off’lar ise yeni başladı. İlk maçımızdan galibiyetle ayrıldı. Play-Off’ları şampiyonluk ile tamamlayacağız inşallah. Sonrasında ise hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu. Yine bu oyuncu grubumuzdan 2-3 oyuncumuz zaman zaman A takımımızla antrenmanlara çıkıyor. Tecrübe kazanıyorlar” dedi. Köroğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Geçtiğimiz sezon Türkiye 3. olan U16 takımımızı ise takviyeler yaparak daha da güçlendirdik. Bu sezon yerel ligleri şampiyon olarak tamamladılar. Geçtiğimiz günlerde Artvin’de yapılan U16 Türkiye Şampiyonası gruplarını zorlanmadan şampiyon tamamladılar ve Türkiye’de 130 takımdan son 22 takım arasına kaldılar. 2. Tur maçları ise 2-5 Mayıs tarihleri arasında oynanacak. Yine bu kategorimizden de geçen yıl kıl payı kaçırdığımız Türkiye Şampiyonluğu bekliyoruz.

U14 SON 8 TAKIM ARASINDA BİTİRDİ

U14 Takımımız ise Trabzon liglerini şampiyon tamamladı. 127 takımın katıldığı Türkiye Şampiyonası’nda; Bayburt’ta oynanan 1.kademe maçlarını şampiyon tamamladık. Giresun’da oynadığımız 2.kademe maçları sonucunda finale kaybederek, sezonu Türkiye’de 8 takım arasında tamamlayarak, önemli bir başarı elde ettik. U13 Takımımızın Trabzon Ligi maçları 27 Nisan’da başlayacak. U12 ve U11 takımlarımız ise Mayıs ayının ilk haftasında boy gösterecekler. Bu kategorilerimizden de başarılar bekliyoruz. Bu takımlarımızın tamamına yakınını 1461 Trabzon Futbol Okulumuzdan seçilen oyuncularımızdan oluşturduk.”

TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Birol Sancak