Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emekli vatandaşlar için sunduğu önemli bir yenilikle dikkat çekiyor. Emeklilerin yaşamını kolaylaştırmayı hedefleyen SGK e-Devlet platformuna eklediği yeni özelliklerle büyük bir adım attı. Kurum, emeklilerin ödeme miktarlarını ve tarihlerini daha kolay bir şekilde takip edebilmeleri için geliştirdiği bu yeniliklerle öne çıkıyor. Artık emekliler e-Devlet üzerinden maaş ödeme tarihlerini ve miktarlarını kolayca görebilecek.

23-24 Mart 2024 Motorin ve Benzin Fiyatları: Akaryakıtta Flaş İndirim!
Sürücülerin yakından takip ettiği akaryakıt fiyatlarıyla ilgili sevindirici bir haber geldi. Sektör temsilcilerinden alınan bilgilere göre, motorin grubunda cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere 1 liralık bir indirim bekleniyor.

Beklenen İndirim Geliyor: Motorine 1 TL İndirim
23 Mart Cumartesi günü itibarıyla motorin grubunda beklenen 1 TL'lik indirim uygulamaya konulacak. Bu indirim, özellikle ticari faaliyetlerde büyük bir kısmı akaryakıta dayanan işletmeler için de olumlu bir gelişme olarak öne çıkıyor. Benzin grubunda ise şimdilik herhangi bir indirim ya da zam haberi bulunmuyor.

Gözler Akaryakıt Fiyatlarında: Durum ve Güncel Fiyatlar
Brent petrol fiyatlarının 85,21 dolara g…
Araba Sahibi Olmak İsteyenler Dikkat! BDDK'dan Flaş Taşıt Kredisi Kararı! Vade Sınırları Değişti

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), taşıt alımına ilişkin kredi tutarlarında önemli bir düzenleme yaptı. Bu yeni karar, taşıt kredisi almak isteyenleri yakından ilgilendiriyor.

Yeni Vade Sınırları ve Değişiklikler

BDDK'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, nihai fatura değeri 1 milyon 600 bin TL ve altında olan taşıt alımlarında vade sınırı 48 ay olarak belirlendi. Ayrıca, değeri 1 milyon 600 bin TL üzerinde olan taşıtlar için vade sınırları şu şekilde değişti:

Nihai fatura değeri 1 milyon 600 bin lira üzerinde olup 3 milyon lira üzerinde olmayan taşıtlar için vade sınırı 36 ay,

Nihai fatura değeri 3 milyon liranın üzerinde olup 4 milyon liranın üzerinde olmayan taşıtlar için vade sınırı 24 ay,

Nihai fatura değeri 4 milyon liranın üzerinde olup 5 milyon liranın üzerinde olmayan taşıtlar için vade sınırı 12 ay olarak belirlendi.

Kredi Tutarı Düzenlemeleri

Kredi yönetmeliğinin belirlediği kurallar çerçevesinde, taşıtın nihai fatura değerine oranla kredi tutarı da belirlendi. Bu kapsamda:

Ergin Ataman’ın tehdit edildiği görüntüler ortaya çıktı! Ergin Ataman’ın tehdit edildiği görüntüler ortaya çıktı!

Nihai fatura değeri 1 milyon 600 bin TL ve altında olan taşıtlar için kredi tutarının taşıtın değerine oranı yüzde 70'i aşmamakta,

Nihai fatura değeri 1 milyon 600 bin TL üzerinde olan taşıtlar için bu oran yüzde 50,
Nihai fatura değeri 3 milyon TL üzerinde olan taşıtlar için yüzde 30,

Nihai fatura değeri 4 milyon TL üzerinde olan taşıtlar için yüzde 20 olarak belirlendi.
Bu düzenlemelerle birlikte, araba alımı için kredi kullanacak olanların daha detaylı bir değerlendirme yapması ve vade seçeneklerini gözden geçirmesi gerekmektedir.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA