İnfo Yatırım'ın 2024 Finans Araştırma Raporu'na göre, 2023 yılında en çok kazandıran sektör sigortacılık oldu. Dolar kurunun 32 TL, enflasyonun %64,8 seviyesinde olduğu öngörülen rapora göre, 2024'te enflasyonun %39,2'ye düşmesi beklenirken dolar/TL'nin 40,90 TL'ye yükseleceği tahmin ediliyor. Bankacılık, sigortacılık, ulaştırma, taş toprak, gıda perakende ve giyim perakende sektörlerinin yeni yılda yatırımcısını sevindirebileceği öngörülüyor.

2023 yılında yurt içi ve yurt dışındaki belirsizliklerin etkili olduğu vurgulanan raporda, 2023'ün, Kahramanmaraş depremi, seçim süreci, Ukrayna-Rusya savaşı ve Ortadoğu çatışmalarının etkisi altında geçtiği belirtiliyor. Ancak, genel seçimlerin ardından yeni ekonomi yönetiminin attığı adımların güveni artırdığı ifade ediliyor. Rapora göre, 2024'te bankacılık, sigorta ve ulaştırma sektörleri öne çıkacak.

Raporda, 2023'te Borsa İstanbul'da en çok kazandıran sektörler arasında sigortacılık %145,39, KOBİ Sanayi %125,47 ve spor hisseleri %118,89 ile öne çıktı. Yerel seçimlerin genel seçim kadar etkili olmayacağı düşünülürken, 2024'te Borsa İstanbul'da bankacılık, sigortacılık, ulaştırma, taş toprak, gıda perakende ve giyim perakende sektörlerinin öne çıkması bekleniyor.

Rapor, yabancı yatırımcının ilgisinin, enflasyondaki gerileme beklentisi ve ekonomi yönetiminin aldığı pozitif adımlarla birlikte bankacılık sektörü lokomotifliğinde artabileceğine işaret ediyor. Yabancı yatırımcıların, borçlanma araçları ile yurt içine gelme eğiliminde olduğu belirtiliyor. Hazine'nin son tahvil ihalesine olan ilginin de bu yönde bir güçlenmeye işaret ettiği ifade ediliyor.
TAKA/AYŞE SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak