TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in çağrısı üzerine, düğün salonlarının evlenecek çiftlere destek vermesi kararı alındı, bu da çiftler için önemli bir mali kolaylık sağlayacak.

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte düğün sezonunun açılmaya başlaması, evlenecek çiftleri düğün salonu fiyatları konusunda endişelendirmeye devam ediyor. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in evlenecek çiftlere özel sektörün destek vermesi yönündeki çağrısı, çiftler için olumlu bir gelişme oldu.

Bu çağrıya ilk olarak Adana Düğün Salonları Organizasyon Derneği'nden (ADSOD) destek geldi. ADSOD Başkanı Ayhan Şirin, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in "devlet çiftlere kredi desteği veriyor. Şimdi sıra özel sektörde" şeklindeki açıklamasını dikkate aldıklarını belirtti. Şirin, havaların erken ısınmasıyla birlikte düğün sezonunun da başladığını ifade etti. Bu doğrultuda, özel sektörün çiftlere daha fazla destek sunmasının önemine vurgu yaptı.

Memur ve memur emeklisinin alacağı zamlı maaşı duyuruldu Memur ve memur emeklisinin alacağı zamlı maaşı duyuruldu

DEV İNDİRİM AÇIKLANDI

Adana Düğün Salonları Organizasyon Derneği (ADSOD) Başkanı Ayhan Şirin, 2023 yılında 565 bin çiftin evlendiğini hatırlatarak, bu yıl 600 bin çiftin evlenmesinin beklendiğini belirtti. Şirin, bu yıl gerçekleşecek düğünlerin ekonomiye 500 milyar TL'lik katkı sağlamasının öngörüldüğünü söyledi.

Şirin, "Tüm çiftler için sıfır faizli destek kredilerinden yararlanma olanaklarının sağlanması çok önemli. Bu, hem çiftlerin düğün masraflarına destek olacak hem de kuracakları yuvalar ile ekonomiye katkı sağlayacak," şeklinde konuştu. ADSOD olarak evlenecek çiftlere özel kampanyalar düzenleme kararı aldıklarını belirten Şirin, "Devletimiz evlenecek çiftlere kredi desteği veriyor, şimdi sıra bizde. Dernek olarak evlenecek çiftlere yüzde 40 indirim yapma kararı aldık," dedi.

Şirin, bu indirim kararını Adana'da uygulamaya başladıklarını ve Tüm Düğün Salonları Etkinlik ve Organizasyon İşletmecileri Federasyonu'ndan (TÜDİFED) bu kararı ülke genelinde uygulamak üzere almasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ