Ocak ayında tamamlanan ödemelerin ardından Şubat ayında yapılacak ödemeler için hesaplar tanımlanmaya devam ediyor. PTT aracılığıyla yapılacak olan 4.196 TL tutarındaki ödemeler, hak sahiplerinin cüzdanlarına aktarılacak. İşte bu ödemeleri alacak kişiler ve detaylar:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın açıklamalarına göre, yaşlı ve engelli aylıkları ile evde bakım maaşları gibi sosyal ve ekonomik desteklerde %50'ye yakın zam yapıldı. Şubat ayı ortalarına gelindiğinde, ödemelerin miktarları da belli oldu. %50 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylıkları 2.811 TL'den 4.196 TL'ye yükseltildi.

Bakan Göktaş, yapılan zamlar hakkında şu ifadeleri kullandı: “Sosyal yardım programlarının aylık ödemelerinde yüzde 50’ye yakın artış oldu. Bu doğrultuda yaşlı aylığı 2.348 TL’den 3.504 TL’ye yükselirken, yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşlarımızın aylıkları ve 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığı 1.874 TL’den 2.797 TL’ye çıktı. Yine yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşlarımızın aylıkları da 2.811 TL’den 4.196 TL’ye yükseldi.”

Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı

Ödemelerin hak sahiplerinin hesaplarına tanımlanması devam ediyor. Yaşlı ve engelli aylığına ek olarak, evde bakım maaşı, Aile Destek paketi gibi ödemelerin de önümüzdeki günlerde Türkiye genelinde hak sahiplerine ulaştırılması bekleniyor. Ödeme detayları hakkında bilgi almak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz. Unutmayın, başvurularınızı zamanında yapın ve haklarınızı alın!

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU