Güzel bir yerel seçim süreci geride kaldı Güzel bir yerel seçim süreci geride kaldı

YEREL BASIN ÖRNEK
Değerli okurlar, 1980’li yıllarda Trabzon basını’nda çalışan birkaç bayan muhabir vardı. Parmakla gösterilirlerdi. Zaman içinde Trabzon basının da kadın gazetecilerin sayısı arttı. Ve önemli görevlere gelmeye başladılar. Özel haberleri özel röportajları ve ödülleri ile dikkat çektiler.
Şu anda Trabzon basınında TAKA Gazetesi, Güneşbakış, Son Nokta ve Ekpsres gazetelerinin sorumlu yazı işleri müdürü olarak kadınlar görev yapıyorlar. Bu kadın istihdamı ve kadına yönelik güven konusunda çok önemli gelişmedir.
MAKAMI HAK ETTİ
Değerli Okurlarımız, Sonay Çaluk, Erzurum Atatürk Ünivresites iletişim fakültesini bitirip TAKA gazetesinde çalışmaya başladığında büyük bir heyecan duydu,. O heyecanını tam 8 yıldır hiç kaybetmedi. Verilen her görevi yaptı. Önemli röportajlara imza attı,. Haberler yaptı, Basın tolantılarını izledi,  bunları yaparken camiada aynı zamanda sevildi ve sayıldı. 
Sonuçta da başarıları onu bir makama getirdi. TAKA gazetesi’nin yazı işleri müdürlüğü koltuğuna oturtdu. Bundan sonra sorumluluğu daha fazla. TAKA Okurları için özel haberler üretecek ve takagazete.com.tr sitemizi ise haberleri ile destekleyecek. Kendisine bir kez daha başrılar diliyoruz.  Sonay Çaluk’tan boşalan haber müdürlüğü görevine de Bahattin Baştürk getirildi. Onu da kutlayalım.
GÜZEL BİR YARIŞ
Sevgili Okurlar, Trabzon’da güzel bir yarış var. Hem Ortahisar’da hem de Büyükşehir’de. İlçelerin birkaçı hariç oralarda da seçim seviyeli bir şekilde devam ediyor. Hafta içinde CHP belediye başkan adayı Hasan Süha Saral ziyaretimize geldi. Kendisine teşekkür ettik. Güzel bir sohbet yaptık. Marka bir isim olduğuna kanaat getirdik. Of  Belediye eski başkanı  merhum Fuat Saral’ın oğlu. Elektrik Elektronik mühendisi. Başarılar diliyoruz.
PROJELERE KEFİLLER
Değerli Okurlarımız, Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Metin Genç de projelerini açıkladı. Ve Toplantıya katılan Bakan Uraloğlu, eski Bakan Karaismailoğlu Genel başkan yardımcısı Şen ve tüm milletvekilleri Ahmet Metin Genç’in sözünü verdiği raylı sistemin teminatı olduklarını söylediler. Ahmet Metin Genç Güney çevre yolunun devam edeceğini de söyleyerek, Trabzon’a yeni yaşam alanları sözü Verdi, ilçeleri de unutmadı.
TRABZONSPOR BAŞTAN SONA YENİLENECEK
Değerli Okurlarımız Geçen hafta Trabzonspor Alanya’dan 3 gol birden yedi ve bu hafta da Karagümrük’ü 5-1 mağlup etti. Ligde üçüncülük iddiasını güçlendirdi. Türkiye kupasında Karagümrük ile  maç daha oynayacağız. Trabzonspor yöneticileri ile sohbetimiz oldu. Yönetim kurulu yeni sezona yeni bir kadro yapacaklarını belirterek, geleek yıl şampiyonluğa oynayacaklarını ifade ettiler. Hafta sonu Fenerbahçe maçı var. Fenerbahçeyi yenmek ve kupa’da Karagümrük engelini geçerek finale kalmak bordo-mavili fırtınanın tek hedefi. Başarılar dileyelim.
Hayırlı Ramazanlar TAKA

Editör: Doğukan ÖZKURT