ABD Temsilciler Meclisi, İsrail'e, Ukrayna'ya ve Tayvan'a yapılacak yardımları içeren 95,3 milyar dolarlık dış yardım paketini onayladı. Meclis'teki oylamada, İsrail'e 26,4 milyar dolarlık yardım 366 oya karşı 58 oyla, Ukrayna'ya 60,8 milyar dolarlık yardım ise 311 oya karşı 112 oyla kabul edildi. Tayvan'a yapılacak 8,1 milyar dolarlık yardım ise 385 oya karşı 34 oyla meclisten geçti. Yasa tasarısı, Senato'daki oylamanın ardından Başkan Biden'ın onayına sunulacak.

Meclis Başkanı Johnson: "Demokrasi İçin Önemli"

Fotoğraf Çektirme Anı Korkunç Bir Sonla Bitti: Yanardağın İçine Düştü! Fotoğraf Çektirme Anı Korkunç Bir Sonla Bitti: Yanardağın İçine Düştü!

Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, yapılan oylamaların ardından, tasarının kabul edilmesini demokrasi için önemli olarak değerlendirdi. Johnson, "Başlıca düşmanlarımızdan üçü (Rusya, İran ve Çin) birlikte çalışıyor. Dünyanın dört bir yanında saldırganlık yapıyorlar. Refahımız ve güvenliğimiz için küresel bir tehdit oluşturuyorlar" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy ve Netanyahu'nun Açıklamaları

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Temsilciler Meclisi'nden alınan karar için minnettar olduğunu belirtti. Zelenskiy, 60,8 milyar dolarlık yardımın savaşın genişlemesini önleyeceğini ve her iki ülkenin de daha güçlü olmasına yardımcı olacağını vurguladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise oylamanın ardından "İsrail'e iki partiden de güçlü bir destek olduğunu ve ABD’nin Batı medeniyetini de savunduğunu" ifadeleriyle teşekkür etti.

Kaynak: İHA