Son dönemde stoper pozisyonunda görev almaya başlayan Mendy, bu alanda başarılı bir performans sergiledi.

Abdullah Avcı'nın tercihleri eleştirilere yol açsa da istatistikler, Avcı'nın doğru bir karar verdiğini gösterdi. Avcı yönetiminde Mendy'nin stoper olarak görev aldığı 9 maçta sadece 1 kez mağlup olan Trabzonspor, Mendy'nin orta saha oyuncusu olarak görev yaptığı 15 maçta ise 5 kez mağlup oldu.

Çılgınlar'dan Samsunspor Maçıyla İlgili Emniyet Güçlerine Eleştiri. Aldığı Önlemleri Yetersiz Buldu Çılgınlar'dan Samsunspor Maçıyla İlgili Emniyet Güçlerine Eleştiri. Aldığı Önlemleri Yetersiz Buldu

Konuyla ilgili olarak Karagümrük maçının ardından açıklama yapan Abdullah Avcı, "Mendy bugün iyi bir performans sergiledi. Kendisinin stoper oynadığı maçlardan sadece 1 tanesini kaybettik. Orta saha oynadığı maçları kaybetmiştik. Buradaki amaç oyuncuyu en iyi şekilde kullanabilmek. Mendy’nin savunma zaafları da var ve buna çalışıyoruz. Daha iyi yapmak istiyoruz. Bazı oyuncuları birkaç mevkide kullanabiliyorsun. Mendy’nin bana gelen raporunda 8,6,4 ve 2 numarada oynayabildiği açıkça görünüyor. Dünya futbolunda stoper topa artık en fazla dokunan oyuncudur. Orta sahada da faydalanacağız," şeklinde konuştu.

Batista Mendy'nin değişen rolü ve etkileyici performansı, Trabzonspor'un gelecek sezonki kadro planlamasında önemli bir faktör olarak dikkate alınacak gibi görünüyor.

TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Birol Sancak