Paul Onuachu: Gaziantep Maçının Kahramanı;Transfer ve Gol Krallığı Sorularını Yanıtladı Paul Onuachu: Gaziantep Maçının Kahramanı;Transfer ve Gol Krallığı Sorularını Yanıtladı

Antalyaspor'un İsrailli oyuncusu Sagiv Jehezkel'in, Trabzonspor'a attığı golün ardından el bileğindeki 7 Ekim 2023 tarihi ve Davut Yıldızı'nı göstermesi, Çakar'ın "ağır ideolojik ve soykırımı destekleyen propagandaya" işaret etmesine neden oldu. 

Ancak Çakar'ın bahsettiği disiplin talimatının 52. maddesinde bu tür bir olaya ilişkin bir hüküm bulunmamakla birlikte, 42. madde, sporcuların, seyircilerin ve diğer kişilerin ırk, dil, din, milliyet, renk, cinsiyet, cinsel yönelim ve siyasi görüş ayrımı gözetmeksizin birbirlerine saygı duymaları ve sportmenliğe uygun davranmaları gerektiğini vurguluyor.

F84E5128 E712 4Cc9 B29E Cf560Ba63763

Bu yorum, spor ve siyasetin iç içe geçtiği bir dönemde önemli bir tartışma konusu haline geldi ve futbol sahasında yaşanan olayların sosyal ve politik bağlamları üzerine yapılan değerlendirmelerin ne kadar hassas bir konu olduğunu bir kez daha gösterdi.
TAKA/AYTEKİN AKAY

Editör: Ayşe Sancak