Yapılan düzenleme ile birlikte, 4 ay olan yurt dışı telefon kullanma süresi, e-devlet üzerinden yapılan başvurular sonucunda 6 aya çıkarıldı. Ancak bu uzatma iki defaya mahsus olacak ve her seferinde 30 gün sürecek.

2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri öncesinde verilen bir AK Parti vaadi olan bu düzenleme, yurt dışında yaşayan vatandaşları sevindirdi. Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, yurt dışından getirilen cep telefonlarıyla ilgili müjdeli bir haber verdi. Sırakaya, yapılacak yeni düzenleme ile yurt dışı cep telefonlarına e-devlet üzerinden "Geçici haberleşme" başvurusu yapılması durumunda mobil cihazların kullanım süresinin 2 defaya mahsus olarak 30'ar gün uzatılabileceğini belirtti.

Daha önce 4 ay olan bu süre, artık 6 ay olarak geçerli olacak. Yani, yurt dışından getirilen cep telefonları ülkemize giriş yaptığında, hem normal SIM kart hem de e-SIM için 6 ay boyunca kullanılabilecek. Eğer çift hatlı bir telefon kullanılıyorsa, bu süre normal SIM ve e-SIM için toplamda 1 yıla kadar uzatılabilecek.

Yeni düzenlemenin, yurt dışında bulunan vatandaşlara ve sık seyahat edenlere önemli bir kolaylık sağlayacağı düşünülüyor. Bu adım, teknoloji kullanıcıları arasında olumlu bir yankı uyandırmış durumda.

TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Ayşe Sancak