Kursiyerlerle bir araya gelen Başkan Ekim, kadınlara yönelik sosyalleşme, öğrenme, öğretme, üretme ve ekonomik destek sağlama amacıyla bu kursları düzenlediklerini vurguladı.

Akçaabatlı hanımların büyük ilgi gösterdiği Halı Dokuma, Kazaziye ve Takı Tasarım Kursları sayesinde kadınlara önemli bir zanaatın öğretildiğini ve bu konuda öncülük etmekten gurur duyduğunu ifade eden Başkan Ekim, kurslar hakkında şunları söyledi: "Halı Dokuma, Kazaziye ve Takı Tasarım gibi kurslarımızı Akçaabat Halk Eğitim Merkezi ile birlikte yürütüyoruz. Hanımlar Kültür Evi'nde gerçekleşen bu kurslarımızda usta öğreticiler, kursiyerlere sadece zanaatı öğretmekle kalmıyor, aynı zamanda işledikleri her motifin tarihini ve anlamını da öğretiyorlar. Bu sayede geçmişten bugüne, bugünden yarına köprü kuruyoruz. Halı dokuma, bir sanat ve zanaattır. Kursiyerlerimiz, büyük emek ve zaman harcayarak değerli halılar ve takılar üretiyorlar. Akçaabat'ın tarihi motiflerini işleyerek geçmişi günümüze taşıyorlar. Bu halılar evleri süslerken, kazaziye takılar da sahiplerine ziynet ve gurur kaynağı oluyor. Halı Dokuma ve Kazaziye Kurslarına özveriyle devam eden tüm kursiyerlerimi tebrik ediyorum."

36Ddb5A9 7E7B 436A B908 C9Fbc8C47725

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Tanıtım Günlerine Katıldı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Tanıtım Günlerine Katıldı

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim'in bu tür zanaat kurslarına verdiği destek, kadınların el emeği ürünlerle hem geleneksel zanaatları yaşatmalarına hem de ekonomik olarak katkı sağlamalarına yardımcı oluyor.
TAKA/AYŞEN KARABİNA 

Editör: Ayşe Sancak