Akçaabat Belediyesi'nin düzenlediği Mevlana Haftası etkinlikleri, "Vuslatın 750. Yılında Hz. Mevlana" konulu özel bir programa ev sahipliği yaptı. Programın konuşmacısı olarak davet edilen Sinan Yağmur, Hz. Mevlana'nın yaşamını, öğretilerini ve etkileyici düşüncelerini anlattı. Tasavvufi müziklerle süslenen gece, semazen gösterileri ve Mevlana'nın en güzel şiirlerinin okunmasıyla daha da renklendi. Programa katılanlar arasında Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Muhammet Ali Yılmaz gibi önemli isimler bulunuyordu.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, gecenin sonunda yaptığı konuşmada, "Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin en büyük mesajı aşk, sevgi ve birliktir. O aynı zamanda barışın ve kardeşliğin simgesidir. Bu duygu ve düşüncelerle şefkatin ve merhametin ete kemiğe bürünmüş hali, inancı estetikle harmanlayan büyük mutasavvıf Hazreti Mevlâna'yı 750. vuslat yıl dönümünde sevgi, saygı ve rahmetle anıyor, Mevlana Haftası'nın İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Programın sonunda Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Sinan Yağmur'a günün anısına çiçek ve plaket takdim etti.
TAKA/HABER MERKEZİ

Editör: Doğukan ÖZKURT