Akçaabat Belediyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen kapalı otopark ve pazar yeri inşaatı, büyük ölçüde tamamlandı.

Gümüşhane'de "Fide Bizden, Üretmek Sizden" Projesiyle Sebze Üretimi Destekleniyor Gümüşhane'de "Fide Bizden, Üretmek Sizden" Projesiyle Sebze Üretimi Destekleniyor

Yüzde 95 oranında tamamlanan inşaat hakkında açıklamalarda bulunan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, şunları dile getirdi: "Kapalı otopark ve pazar yerinin arsası belediyemiz tarafından Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edildi. İnşaatını ise Trabzon Büyükşehir Belediyemiz gerçekleştiriyor. Yakın bir zamanda kapalı otopark ve pazar yerimizi hizmete açacağız. Alt kısmı otopark olarak kullanılacak olan bu alanın üst kısmı ise modern ve işlevsel bir pazar yerine dönüşecek. Meyve-sebze satıcıları da burada daimi olarak satışlarını gerçekleştirebilecekler. Eskiden köy ürünlerinin satıldığı, hatta çocukluğumuzda annelerimizle gittiğimiz ve Salı günleri pazarın kurulduğu yer, artık daha modern bir hizmet alanına dönüşecek. Hemşehrilerimiz burada temiz ve hijyenik bir ortamda alışveriş yapacaklar. Satıcılarımız da kurallara uygun bir şekilde iş yapabilecekler. Güvenlik kameralarının da bulunacağı pazar yerinde alışverişler daha güvenli ve huzurlu bir şekilde gerçekleşecek."

Akçaabat Salı Pazarı'nın yenilenmesiyle birlikte, ilçe sakinleri modern bir alışveriş deneyimi yaşayacak ve bölgenin ticari hayatına olumlu katkılar sağlanacak.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Ayşe Sancak