Merkez, Kelkit, Şiran, Köse, Torul ve Kürtün ilçelerinde gerçekleştirilen fide dağıtım programında, proje hakkında bilgi veren Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, Gümüşhane'nin coğrafi konumunu ve iklim özelliklerini avantaja çevirmeyi amaçladıklarını belirtti. Projenin, küçük ve parçalanmış arazilerin karlılık potansiyelini artırarak ekonomiye kazandırılmasını amaçladığını vurgulayan Kıraç, proje kapsamında üreticilere toplamda 322 bin 398 adet sertifikalı sebze fidesi dağıtılacağını açıkladı.

Ortahisar Belediye Meclisi 2023 Yılı Mali İdare ve Taşınır Kesin Hesaplarını Kabul Etti Ortahisar Belediye Meclisi 2023 Yılı Mali İdare ve Taşınır Kesin Hesaplarını Kabul Etti

Dağıtılacak fidelerin türlerini de belirten Kıraç, 156 bin 870 adet domates, 115 bin 868 adet biber, 34 bin 440 adet hıyar ve 15 bin 120 adet patlıcan fidesi olmak üzere çeşitli sebzelerin yer aldığını dile getirdi. Bu projenin, örtü altı ve açık alanlarda yaklaşık 100 dekarlık alanda sebze üretimini teşvik edeceğini ifade etti.

TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Birol Sancak