Akçaabat'ta, Kavaklı İlkokulu ve Ortaokulu'nda gerçekleştirilen Yerli Malı Haftası kutlama programına Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Şeref Özsöğüt, Akçaabat Protokolü, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

3Eebf65E 7506 4197 93Ef Afc72Fa5A23E

Programda duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Yerli Malı Haftası'nın önemine vurgu yaparak, "Ülkemizde her yıl 12-18 Aralık tarihlerini; yerli malı tüketimin arttırılması, tutumlu olmak ve yerli malı kullanımının önemi gibi konulara dikkat çekmek amacıyla Yerli Malı Haftası olarak kutluyoruz." dedi.

Ekim, ülkenin bereketli toprakları ve elverişli iklimiyle her türlü sebze ve meyvenin yetiştiğini belirterek, "Her alanda üreten bir toplum ve bireyler olmalıyız. Tüketirken de bilinçli tüketici olarak yerli ve milli olanı tercih etmeliyiz." şeklinde konuştu. Program, yerli malı haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerle devam etti.
TAKA/HABER MERKEZİ

Editör: Ayşe Sancak