ANKARA HAFTA SONU DOLDU TAŞTI

Ankara’da devam eden Başkent Trabzon Günlerinde dün adeta ziyaretçi akını yaşandı. Fuar alanına akın eden Trabzonlular ve başkentli vatandaşlar stantlara büyük ilgi gösterirken akşam saatlerinde başlayan konserlerle de unutulmaz anlar yaşadı.  Trabzon’un ilçe belediyelerinin açtığı stantlarda sergilenen el yapımı ürünlerin yanı sıra gıda ürünleri ile yöresel ürünlere ilgi de bir hayli fazla oldu.

AKÇAABAT STANDINA YOĞUN İLGİ

Akçaabat Belediye’sinin açtığı stant etkinlik boyunca adeta doldu taştı. Özellikle folklor ekibinin günün büyük bölümünde stanttaki gösterisi ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görürken bol bol horon oynamayı da ihmal etmediler. Ziyaretçilerle bir bir ilgilenen Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim gün boyu stanttan ayrılmadı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Sürmene Belediye Başkanı Hüseyin Azizoğlu da dün Akçaabat Belediyesinin standında sohbet etme imkanı buldu.

ÇARŞIBAŞI DENİNCE KEŞAN

Trabzon’un Keşan bezi ile ün yapan ilçesi Çarşıbaşı standında da keşan ürünlerine büyük ilgi gösterildi. Çarşıbaşı Belediye Başkanı Ahmet Keleş, AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hakan Kocaman, İlbank Genel Müdür Yardımcısı Volkan Bektaş, Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aydın Gelleci de Çarşıbaşı stantında misafirleri ağırladı. Keşan el dokuma tezgahının başına geçen Belediye Başkanı Ahmet Keleş ziyaretçilere de bilgi verdi.

ARAKLI STANTINDA RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Araklı’nın çiçeği burnunda belediye başkanı Coşkun Çebi de stantta gün boyunca misafirleri ağırladı. Araklı’nın meşhur Aho peyniri ile yöresel lezzetlerinin ziyaretçilere ikram edildiği stantta gün boyunca büyük yoğunluk yaşandı.

ÇAYKARA STANTINDA ÜRETEN ELLERİN DOKUNUŞU

Çaykara Belediyesi’nin standında ise Üreten Eller Derneğinin el yapımı ürünleri de ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Ziyaretçiler el ürünleri hakkında hem ürünlerin yapımı ile ilgili bilgi alırken hem de satın alarak derneğe katkı sağlamış oldu.

TONYA STANDI TEREYAĞI

Tonya Belediyesi standında vatandaşlara etkinlik boyunca ekmek tereyağı ikramı devam etti. Fuar alanını ziyaret eden vatandaşlar önce Tonya standında tereyağı ile ekmeğin tadına baktı ardından da satış alanına geçerek burada tereyağı satın aldılar. Etkinlik boyunca en fazla ilgi gören stantlardan birisi de Tonya Belediye standı oldu.

VAKFIKEBİR EKMEĞİ BAŞKENTTE

Bir başka çiçeği burnunda isim Vakfıkebir Belediye Başkanı Fuat Koçal da etkinlik boyunca ilçesinin standında yer aldı. Özellikle dün en çok ziyaret edilen stantlardan olan Vakfıkebir Belediye standında Başkan Koçal vatandaşlarla birebir sohbet etti. Tebrikleri de kabul eden Başkan Fuat Koçal mütevazılığı ile de büyük takdir topladı. Vakfıkebir Ekmeği ikram edilen stantta ziyaretçiler Başkan Fuat Koçal ile birlikte bol bol hatıra fotoğrafı da çektirmeyi ihmal etmedi.

KÖPRÜBAŞI STANTI HİÇ BOŞ KALMADI

Trabzon’un Köprübaşı Belediyesi standı da en çok ziyaret edilen stantlardan oldu. Belediye Başkanı Ali Aydın gün boyu ziyaretçileri stantta ağırlarken bol bol fotoğraf çekilmeyi de ihmal etmedi. Dün de standın misafirleri Başkan Ali Aydın’la bol bol sohbet etti. Önceki dönem Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Dernekpazarı Belediye Başkan Yardımcıası Ali Ayazoğlu, HAVELSAN Siber Güvenlik Direktörlüğü Siber Güvenlik Uzmanı Ahmet Öztürk de Köprübaşı standını ziyaret etti. Köprübaşı standında sergilenen el yapımı ürünler de büyük ilgi gördü.

HACIFAZLIOĞLU’NDAN PLAKET

Avrupa Film Festivali Trabzon’da başladı Avrupa Film Festivali Trabzon’da başladı

Başkent Trabzon Dernekler Federasyon Başkanı Ali Hacıfazlıoğlu etkinliğe katılan belediye stantlarını ziyaret ederek katılımlarından ötürü teşekkür plaketi takdim etti.

Nurgül GÜNAYDIN/ANKARA

Editör: Birol Sancak