Gama Asset Management'dan Rajeev De Mello, mevcut ivmenin altın varlıklarının artacağına işaret ettiğini ve fiyatlarda ufak bir düzeltme olabileceğini ancak bu durumun alımları daha da artırabileceğini ifade etti. Ayrıca, altındaki yükselişte merkez bankalarının alımlarının önemli rol oynadığına da dikkat çekildi. Özellikle Çin başta olmak üzere birçok merkez bankasının altın alımlarının, fiyatları desteklediği biliniyor.

Ruffer Investment Co. Yatırım Direktörü Duncan MacInnes ise, piyasadan çekilecek olan altının geri gelmeyeceğini ve bu durumun işlem gören ETF'lere yönelik talebin artmasından farklı olduğunu vurguladı. MacInnes, geçen ay portföyünde altın ve gümüş varlığını artırdığını belirtti.

İslam Memiş'ten son yılların en güzel haberi: Elinde olanlar bayram edecek İslam Memiş'ten son yılların en güzel haberi: Elinde olanlar bayram edecek

Cohen & Steers Emtia Stratejisti Ben Ross da, Fed'in faiz indirimlerine başlamasıyla birlikte ETF'lere girişlerin artacağını ve altın fiyatlarının yükseleceğini öngörüyor. Ancak, altın destekli ETF'lere yönelik talebin henüz beklenmedik bir şekilde artmadığına dikkat çekiliyor, ancak bu artışın altın fiyatlarını destekleyebileceği belirtiliyor.
KARAR

Editör: Birol Sancak