Fed'in Faiz İndirimine İlişkin Beklentiler, Altın Fiyatlarını Yükseltiyor

Özellikle Fed'in Haziran ayında faiz indirimi yapabileceği yönündeki spekülasyonlar, altına olan talebi artırıyor. Bu gelişmeler ışığında küresel çapta altın talebinin hızlanmasıyla ons altın, 2119 dolara kadar yükseldiği görülüyor. Gram altın ise komisyonsuz piyasalarda 2166 liraya kadar tırmanış gösterdi.

Gram altın yıl sonu kaç lira olacak? İlk kez açıklandı Gram altın yıl sonu kaç lira olacak? İlk kez açıklandı

Altın fiyatlarındaki yükselişler, özellikle ons altının 2080 dolara kadar yükselmesiyle gram altın fiyatlarında rekor kırılmasına yol açıyor. Piyasalarda gözler, ABD'deki ekonomik verilere çevrilmiş durumda. ABD ekonomisindeki zayıflama, Fed'in Haziran ayında faiz indirimi yapma olasılığını güçlendiriyor. Bu durum da altın fiyatları üzerindeki yükselişleri destekliyor.

Uzmanlar, altın fiyatlarında yaşanan yükselişleri sürpriz olarak değerlendirmiyor ve önümüzdeki dönemde yeni rekorlar beklentisi içindeler. Özellikle gram altın yatırımcılarına düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirme tavsiyesinde bulunuyorlar. Yıl sonu için 3000 lira seviyesinin hedeflendiği altın fiyatlarında, yatırımcılarının temkinli olmaları öneriliyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK