Dolardaki zayıflık, ons altın fiyatlarını 2.035 doların üzerinde tutarken, altın ve gümüş fiyatlarındaki kısa vadeli dalgalanmalar yatırımcıları tedirgin ediyor.

ABD'den gelecek olan faiz beklentileri, dolardaki zayıf seyir altının ons fiyatını yukarı çekmeye devam ediyor. Comex piyasasında alım yönünde pozisyon artışı gözlenirken, altın ve gümüş fiyatlarında da geçici dalgalanmalar yaşanıyor.

Karadeniz Bölgesi Depremlerle Sallanıyor: Son Depremler ve İzlenen Gelişmeler Karadeniz Bölgesi Depremlerle Sallanıyor: Son Depremler ve İzlenen Gelişmeler

Uzmanlar, ons altının 2.035 doların üzerinde kalmaya devam etmesi halinde yıllık kazanç beklentilerinin korunabileceğini belirtiyorlar. Altın fiyatlarının hem aylık hem de haftalık bazda nispeten sabit kaldığı gözlemleniyor.

Kısa Vadeli Getiriler Artıyor

Ekonomim'den alınan bilgilere göre, ABD'de beklenen faiz indirimlerinin sayısının azalması, kısa vadeli getirilerdeki artışın işareti olarak yorumlanıyor. Altın için beklenen faiz indirimi sayısının 3'e düştüğü ifade ediliyor. Altın pozisyonlarında maliyet artışı, hisse senetleri ve kriptolar gibi alternatif piyasalara olan ilgiyi artırıyor. Tüm bu faktörlerin yanı sıra altının 2.035 doların üzerinde tutunma çabası sürüyor.

Zayıf Dolar Yüksek Altın

Saxo Bant'tan analist Ole Hansen, fiziksel altın talebiyle birlikte zayıf dolar beklentisinin altın performansını desteklediğini belirtiyor. Comex'teki alım yönünde pozisyon artışıyla birlikte spekülatörlerin Comex altın vadeli işlemlerinde net uzun pozisyonlarında artış görülüyor.

Altın ve Gümüş İçin Fiyat Hedefleri Belirlendi

Commerzbank, FED faiz indirimlerinin daha az agresif bir şekilde gerçekleşeceği beklentisiyle altın ve gümüş için fiyat hedeflerini düşürdü. Banka, altın için ons başına 2100 dolarlık bir hedef belirlerken gümüş için bu rakamı ons başına 28 dolara çekti.

Gümüş fiyatları, piyasalardaki temkinli hava nedeniyle istikrar arayışını sürdürüyor. ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimine ilişkin sinyallerle birlikte fiyatların 22 dolar seviyesine gerilediği gözleniyor. Yatırımcıların piyasaya olan satış yönlü etkisiyle birlikte fiyatların 22 dolar seviyesini test edeceği beklentisi hakim.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU