Kocasından izinsiz bunu yapana kötü haber: Boşanma davası kabul edildi Kocasından izinsiz bunu yapana kötü haber: Boşanma davası kabul edildi

Ülke gündemi, yaklaşan yerel seçimlerle hareketlenirken, yatırımcılar geleceğe yönelik endişeler taşıyor. Bu endişelerin arasında altın yatırımının ne kadar güvenilir olduğu da merak ediliyor. Ancak, uzmanlar altın konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık'ın açıklamaları altın piyasasında şok etkisi yarattı. Atayık, geçtiğimiz yılda altın üretiminde uygulanan kısıtlamalar ve kota sisteminin piyasada işçilik masraflarını artırdığını belirtti. Ayrıca, çeyrek ve yarım altının piyasada bulunmadığını ifade ederek, darphanenin üretim kapasitesini hafta sonu da artırdığını dile getirdi.

Finans Analisti İslam Memiş ise altın yatırımında çarpıcı uyarılarda bulundu. Ons altındaki yükselişlerin kısa süre içinde ani düşüşlere neden olabileceğini söyleyen Memiş, çeyrek ve yarım altının piyasada bulunmadığını belirtti. İşçilik masraflarının ciddi olduğunu vurgulayarak, çeyrek altın, ziynet altını ve cumhuriyet altını almaktan kaçınılmasını önerdi. Ancak, gram altın ve has altının alınabileceğini belirtti.

Ayrıca, İslam Memiş altın fiyatlarındaki hedeflerinden de bahsetti. Gram altın için 3000 TL, çeyrek altın için 4100 TL, yarım altın için 8200 TL ve tam altın için 16.400 TL'yi işaret ettiğini açıkladı.

Bu arada, Memiş ons altındaki satışları artacağını ve gram altında geri çekilmeler olabileceğini, ancak bunların kalıcı olmayacağını sözlerine ekledi.

KAYNAK/KARAR

Editör: Birol Sancak