Kapadokya'da 19 Mayıs Coşkusu: Sıcak Hava Balonlarında Türk Bayrakları Dalgalanıyor Kapadokya'da 19 Mayıs Coşkusu: Sıcak Hava Balonlarında Türk Bayrakları Dalgalanıyor

Lara Sinemasında gerçekleştirilen açılış kokteyline TTSO Başkanı Erkut Çelebi, meclis başkanlık divanı ve meclis üyeleri, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Zekeriya İskenderoğlu, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Ufuk Bulut ve yönetim kurulu üyeleri, Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç ile sinemaseverler katıldı.

KÜLTÜR SANAY ŞEHRİYİZ

Açılışta konuşan TTSO Başkanı Erkut Çelebi, “Trabzon, köklü bir sanat ve kültür geçmişine sahip olan bir şehirdir. Tarihi ve kültürel mirasıyla binlerce yıl boyunca önemli bir merkez olmuş ve sanatın ve kültürün yayılmasına katkıda bulunmuştur. Bugün, TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi'nin öncülüğünde düzenlenecek olan Avrupa Film Günleri, şehrimizin bu değerli mirasına yeni bir boyut kazandırmayı amaçlamaktadır” dedi.

TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz ise 9 Mayıs Avrupa Günü nedeniyle düzenlenen Avrupa Film Festivali’nin ikincisini gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, “Avrupa Günü, ülkelerimizin zengin kültürel mirasını, dillerini ve geleneklerini yansıtan bir kutlamadır. Bu anlam dolu günde, Türkiye ve Avrupa arasında kültürel değişimi ve anlayışı teşvik etmeyi amaçlayan bir dizi etkinlik duyurmaktan gurur duyuyoruz. Avrupa Sinema Günleri'nden Avrupa müzik gruplarının konserlerine kadar, bu etkinlikler sanat ve müziğin kültürel farklılıkları birleştirmedeki gücünün bir kanıtı olarak hizmet etmektedir. AB Bilgi Merkezlerimiz tarafından 19 ilde düzenlenen bu etkinlikler aracılığıyla, barışı, iş birliğini ve dayanışmayı teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Ortak mirasımızı ve değerlerimizi kutlamak için bir araya geldiğimizde, hepimiz için daha parlak ve daha kapsayıcı bir gelecek inşa edebiliriz” ifadesini kullandı.

TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Birol Sancak