Antakya'daki Elit Apartmanı'nda yaşayan Gövce Ailesi, depremde baba Mümtaz Gövce'nin iş seyahati nedeniyle dışarıda olması dışında hayatta kalan olmadı. 150 kişinin hayatını kaybettiği apartmanda eşi Sena ve 6 yaşındaki kızları Ece Birce ile 10 yaşındaki Elif Eylül'ü kaybeden Mümtaz Gövce, yaşadıklarını paylaştı.

Antakyada Ailesini Kaybetti Kizinin Sesli Mesajlari Aglatti

Gövce, apartmanın altında bulunan bir dükkandaki kolonların kırılması nedeniyle 8 ay önce durduklarını ve sonrasında kontrollerini yaparak bu işlemin tamamlandığını düşündüklerini ifade etti. Ancak deprem sonrası enkaz haline gelen apartmanın fotoğraflarını görünce hemen Hatay'a hareket ettiğini belirtti.

Enkazın altından seslerin geldiğini, ancak betonla savaşılamayacağını söyleyen Gövce, bu çaresizlik karşısında yaşadığı duyguları dile getirdi. Gövce, eşi ve kızlarının enkazdan madenciler tarafından çıkarıldığını ve bu anları anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Antakyada Ailesini Kaybetti Kizinin Sesli Mesajlari Aglatti2

Eşini ve kızlarını enkaz altından sağ kurtaran Gövce, kızının enkaz altındayken kendisine göndermeye çalıştığı sesli mesajları da anlattı. Elif Eylül'ün, WhatsApp üzerinden babasına göndermeye çalıştığı ancak şebeke çekmediği için iletilmeyen mesajları, babası tarafından duyulduğunda gözyaşlarına boğuldu. Elif Eylül'ün çaresizlik içinde gönderdiği mesajlarda, yardım isteği ve annesine ulaşamama endişesi vardı.

Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı

Mümtaz Gövce, yetkililerden tek bir istekte bulundu: Kızının ölüm belgesinde yazan ölüm saatinin düzeltilmesini istedi. Kızının o saatte ölmediğini ve enkaz altında yaşadığını gösteren ses kayıtları ve fotoğraflar olduğunu ifade etti.

Antakya'daki deprem felaketi, bir ailenin yaşadığı dramı ve kızın göndermeye çalıştığı sesli mesajlarıyla yürekleri dağladı.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Doğukan ÖZKURT