Türkiye'nin en büyük markalarından biri olan Arçelik, uzun yıllardır beyaz eşya sektöründe güvenilir bir isim olarak hizmet veriyor. Ancak şimdi, köklü bir değişim sürecine giren şirket, Arçelik ismini sonlandırarak yeni bir döneme adım atıyor. Arçelik A.Ş., bundan sonra faaliyetlerine Beko markası altında devam edecek.

Şirketin kamuoyuna yaptığı açıklamaya göre, bu değişiklik globalleşme stratejisi çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Türkiye dahil olmak üzere tüm coğrafyalardaki operasyonlarını ortak bir kurumsal marka çatısı altında birleştirme hedefi doğrultusunda Arçelik, artık Beko markası altında faaliyet gösterecek.

Beko markası, dünya genelinde 57 ülkede 55.000 çalışanı ve 13 ülkede 45 üretim tesisiyle faaliyet gösteriyor. Türkiye'de de Arçelik, Beko, Grundig, Altus ve Leisure gibi markalarıyla faaliyetlerini sürdürecek olan şirket, bu adımıyla daha güçlü ve birleşik bir yapıya kavuşmayı amaçlıyor.

Bedelli askerlikte flaş zam: Artık gidenlerden bu para alınacak Bedelli askerlikte flaş zam: Artık gidenlerden bu para alınacak

Arçelik'in yerli ve yabancı bağlı ortaklıkları da Beko markası altında birleşirken, Türkiye'deki faaliyetler Arçelik Pazarlama A.Ş. tarafından yürütülecek. Bu değişimle birlikte, Arçelik ismi tarih olurken, Beko markası daha geniş kapsamlı bir şekilde dünya çapında tanınacak ve güçlenecek.

Kaynak: KARAR