Ardeşen Ziraat Odası Başkanı Turan Kabaoğlu, telgraf otunun çay bahçelerinde hızla yayıldığını belirtti. Çay üreticilerinin endişe duyduğu bu durum karşısında, Kabaoğlu telgraf otunun toplanarak yok edilmesi gerektiğini vurguladı.

Telgraf otunun çaya zarar verdiğini ve çay işçileri tarafından çayla karıştırılarak toplandığını ifade eden Kabaoğlu, otun çaylıkları neredeyse istila ettiğini ve çay üretimini olumsuz etkilediğini belirtti. Otun kolayca kurumadığını ve koparıldığı yerden bile tekrar ürediğini dile getiren Kabaoğlu, bu nedenle otun toplanıp öldürülmesi gerektiğini söyledi.

Çözüm olarak, telgraf otunun çiçeklenmeden önce toplanarak imha edilmesi gerektiğini vurgulayan Kabaoğlu, bu işlem için çeşitli kurumlarla iş birliği içinde olduklarını dile getirdi. Çiçeklenmeden tohum saçmadan önce otun temizlenmesi ve öldürülmesi gerektiğini belirten Kabaoğlu, aynı zamanda otun çay gibi gözükmesi nedeniyle işçilerin yanlışlıkla çayla karıştırabileceğini ve bu durumun çayın kalitesini olumsuz etkileyebileceğini ifade etti.

Mayıs Ayında Beyaza Büründü: Soğanlı Dağı ve Eteklerinde Kış Geri Döndü Mayıs Ayında Beyaza Büründü: Soğanlı Dağı ve Eteklerinde Kış Geri Döndü

İHA

Editör: Birol Sancak