Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesi "Seyyar Sandık" başvurusu yapacak vatandaşlara yönelik önemli bir çağrıda bulundu. Gürsoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, başvuru süresinin son gününün 17 Ocak olduğunu hatırlattı ve vatandaşları başvurularını yapmaya davet etti.

Açıklamasında şu ifadeleri kullanan Başkan Gürsoy, "Vatandaşlarımıza duyurulur. Hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan vatandaşlarımızın 'Seyyar Sandık' ile oy kullanabilmeleri için birinci derecede yakınları tarafından, askı başlangıç tarihi olan 4 Ocak 2024 Perşembe günü saat 08:00 ile 17 Ocak 2024 Çarşamba günü saat 17:00 arasında görselde belirtildiği gibi başvuru yapmaları gerekmektedir. Son Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde 'Seyyar Sandık' ile oy kullanan seçmenlerimizin de tekrar başvurularını yenilemeleri gerekmektedir."

"Seyyar Sandık," engelli veya yatağa bağımlı seçmenlere oy kullanma imkanı sunan bir uygulama olarak öne çıkıyor. Başvuruların zamanında yapılması, demokratik sürecin bir parçası olan yerel seçimlere katılımın sağlanmasında önemli bir rol oynuyor.
TAKA/AYŞEN KARABİNA
 

Editör: Doğukan ÖZKURT