Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Öğrencilere Destek Verdi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Öğrencilere Destek Verdi

Artvinliler Konfederasyonu tarafından düzenlenen bir organizasyonda 200 sivil toplum kuruluşu temsilcisi bir araya geldi. Konferansta konuşan Artvinliler Konfederasyonu Genel Başkanı Fetanet Yıldırım, Avrupa fonlarından pay almak için Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden daire başkanlığı veya sorumlu müdürlük talep ettiklerini açıkladı.

Yıldırım, konuşmasında Bursa'da yaklaşık 5 binin üzerinde sivil toplum örgütünün bir daire başkanlığı bulunmadığını belirterek, bu durumun sivil toplumun belediye ile iletişimini zorlaştırdığını ifade etti. Bu nedenle, derneklerin sorunlarını dile getirebilecekleri bir yapılanmaya ihtiyaç duyduklarını vurguladı.

Artvinliler Konfederasyonu olarak, Avrupa fonlarından pay almak ve Bursa'ya projeler kazandırmak için Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden destek talep ettiklerini dile getiren Yıldırım, bu çabalarının temel amacının Bursa'daki sivil toplumun güçlenmesi ve kent için daha fazla kaynak sağlanması olduğunu belirtti.

Yıldırım ayrıca, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı Mustafa Bozbey'in nezdinde taleplerini ilettiklerini ve destek beklediklerini sözlerine ekledi. Bu girişimin, Artvinlilerin ve Bursa'nın kalkınması için önemli bir adım olduğu ifade edildi.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA