Enflasyonla Mücadele ve TCMB Adımları:

Arabası olan yok artık diyecek: 4 gün sonra dev zam geliyor Arabası olan yok artık diyecek: 4 gün sonra dev zam geliyor

Avdagiç, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) enflasyonla mücadele adımlarına dikkat çekerek, ülkenin en kısa zamanda etkili bir şekilde enflasyonu düşürmesi gerektiğini vurguladı. Enflasyonun düşürülmesinin önemine değinen Avdagiç, bu sürecin sadece belirli bir kesimin değil, toplumun tümünün sorumluluğunda olduğunu belirtti.

Asgari Ücret ve Bütçe Planlaması:

Avdagiç, asgari ücrette ara zam beklentilerine ilişkin ise net bir duruş sergileyerek, asgari ücretin yıl başında 1 yıllık olarak açıklandığını ve iş dünyasının bütçelerini buna göre yaptığını ifade etti. Kamunun belirlediği çerçeveyi dikkate alarak bütçelerin hazırlandığını söyleyen Avdagiç, spekülasyonlardan uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Ekonomik Dengeler ve Kur İlişkisi:

Avdagiç, son 12 aylık enflasyon ile son 12 aylık kur değişimi arasında bir korelasyon olduğunu belirterek, şu anda kur ile enflasyon arasındaki ilişkinin makul bir dengede olduğunu dile getirdi. Rasyonel bir sürecin devam ettiğini ve bireysel irrasyonel çıkışlardan kaçınılması gerektiğini vurguladı.

Avdagiç'in açıklamaları, iş dünyasının ekonomik gelişmeler ve politikalar hakkında sağduyulu bir bakış açısı sergilemeye devam ettiğini gösteriyor.

Editör: Birol Sancak