Ekonomik zorluklarla mücadele edilirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yaptığı yardımların ulaşması belirli şartlara bağlandı. Sosyal güvencesi olmayan ve geliri olmayan kişilere ödemeler yapılıyor. Son dönemde memur maaşları ve asgari ücretin artmasıyla birlikte sosyal yardımlar da arttı. Evde bakım parası için belirlenen ödeme miktarı yüzde 49.25 artarak 7.000 TL seviyesine ulaştı.


YÜZDE 49.25 ARTIŞ

Memur maaşlarının ve asgari ücretin yükselmesiyle beraber sosyal yardımlar artış gösterdi. Yüzde 49.25 olarak belirlenen miktarla evde bakım parası için ödemem tutarı 7 bin TL seviyelerine gelindi. 

Yaşlılar için ödenen tutar ise 3 bin TL seviyelerine ulaşıldı. Sağlık raporunda başkasının bakımına muhtaç kişilere ödeme yapılırken tek başına ihtiyaçların karşılanmayacağı durumunda farklılık oluştu. Sağlık raporunda başkasının bakımına muhtaç olmasıyla evde bakım maaşı ödemesi gerçekleşir.


NE ZAMAN ÖDENECEK?

Her ayın 15'inden itibaren ödemeler hesaplara aktarılırken PTT şubelerinden alınırken banka hesabını belirterek ödeme alınması mümkün. Ödemeler kimlik numarasının son rakamına bakılarak sıraya konulur. 

Türkiye'de satılan en ucuz sıfır araçlar belli oldu: İşte o liste Türkiye'de satılan en ucuz sıfır araçlar belli oldu: İşte o liste

E-Devlet üzerinde bulunan başvuruyla beraber form doldurularak bilgiler eksiksiz olarak hatasız şekilde tamamlanır. Sosyal yardımlar hane başına olacak şekilde ödemeye alınırken başvuru formunda maddi durumunda kötü olmasıyla durum belirtildi.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Doğukan ÖZKURT