Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon'un Arsin, Tonya, Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Akçaabat ve Ortahisar ilçelerini ziyaret ederek, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç ve Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın ile bir araya geldi. Toplantıda, kentin altyapı ve ulaştırma projeleri masaya yatırıldı.

Pazar günü yapılacak olan seçimlerden Trabzon'un rekor oyla çıkacağına inandığını belirten Bakan Uraloğlu, merkezi hükümet ile yerel belediyelerin uyumlu çalışmasıyla bugüne kadar Trabzon'da yaşanan istikrarı devam ettireceklerini ifade etti. Birlik ve beraberlik içinde Trabzon'u geleceğe taşıyacak projelere imza atacaklarını vurgulayan Uraloğlu, sandıkları patlatarak Trabzon'un sesini tüm Türkiye'ye duyuracaklarını dile getirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon'daki kent içi raylı sistemlerle ilgili olarak Cumhurbaşkanı kararnamesinin ardından harekete geçtiklerini belirterek, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı kent içi raylı sistem projesini Ulaştırma Bakanlığı bünyesine aldıklarını ve detaylı proje çalışmalarına başladıklarını açıkladı. Ayrıca, Trabzon Raylı Sistem Hattı için de çalışmalara başladıklarını ve projenin Akçaabat ilçesi, Meydan bölgesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Otogarı ve Trabzon Havalimanı arasındaki yolculuk talebine cevap vereceğini belirtti.

Gümüşhane'de "Fide Bizden, Üretmek Sizden" Projesiyle Sebze Üretimi Destekleniyor Gümüşhane'de "Fide Bizden, Üretmek Sizden" Projesiyle Sebze Üretimi Destekleniyor

Bakan Uraloğlu, Trabzon'un AK Parti belediyeciliği ile birçok hizmete eriştiğini ve Ulaştırma Bakanlığı olarak da 2002 yılından bu yana Trabzon'a 147 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını ifade etti. Ayrıca, hızlı tren projesinin Kırıkkale'den Samsun'a kadar olan bölümünün ihalesini yapacaklarını ve Trabzon'un da içinde bulunduğu çalışmaları bu yıl başlatacaklarını açıkladı.

Bakan Uraloğlu, mevcut Trabzon Havalimanı'nda öncelikli olarak yapılması gereken çalışmaları sürdürdüklerini ve yeni bir havalimanı kazandırmak için çalışmalarına başladıklarını belirtti. Yeni havalimanı için fizibilite çalışmalarını tamamlayıp ihale sürecini başlatmayı planladıklarını ve Trabzon'a uzun yıllar hizmet edecek önemli bir eseri hayata geçireceklerini ifade etti.

Editör: Birol Sancak