Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması amacıyla Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinde bulunacaklarını duyurdu. Göktaş, yapılan yazılı açıklamada, aile odaklı sosyal hizmet modelleri ile çocukların aile şefkati ve sıcaklığı içinde yetişebilmeleri için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Miras paylaşımında korkutan karar: Yıllar sonra evinizi bile alabilirler Miras paylaşımında korkutan karar: Yıllar sonra evinizi bile alabilirler

Ramazan Bayramı dolayısıyla nisan ayı SED ödemelerinin öne çekildiğini açıklayan Göktaş, "Bugün itibarıyla toplamda 897,6 milyon lira tutarında desteği hesaplara yatırıyoruz" dedi. Çocukların aile ortamında büyüyerek toplumsal değerlere sahip bireyler olarak yetişmelerinin önemine vurgu yapan Göktaş, "Çocuklarımızın milli değerlere sahip, kendine güvenen, eğitimli ve sağlıklı fertler olarak yetişmeleri için tüm gayretimizle çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Bu duyuru ile ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik yapılan SED ödemeleri, ailelerin maddi desteklerini güçlendirecek ve çocukların sağlıklı büyüme ve gelişme süreçlerine katkı sağlayacaktır.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN