Canlı gece hayatı ile tanınan Bangkok'un Sukhumvit Yolu, Taylandlı trans seks işçileri ile Filipinli trans seks işçileri arasındaki anlaşmazlık ve izinsiz çalışma durumuna bağlı olarak bir çatışma bölgesine dönüştü. Olay yerine gelen polis ekipleri, kalabalığı kontrol etmekte zorlanırken çatışmanın önüne geçmeye çalıştılar. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Afganistan'da Şiddetli Seller Felakete Yol Açtı: 99 Kişi Öldü Afganistan'da Şiddetli Seller Felakete Yol Açtı: 99 Kişi Öldü

Taylandlı trans bireylerin, Filipinli trans bireylerin kaldıkları otelin önünde toplandığı haberini alır almaz öfkelenerek saldırdığı öğrenildi. Polis ekipleri, olaya müdahale ederek güvenlik önlemleri aldılar ancak çatışma daha fazla büyüdü. Çatışmanın temel nedeninin Filipinli trans kadınların gerekli vize ve izinler olmadan çalışmaları olduğu belirtildi. Gözaltına alınan şüpheliler polis merkezine götürüldü ancak öfkeli kalabalık tarafından darp edildiği görüldü.

Lumpini Polis Karakolu amiri Polis Albay Yingyot Suwanno, durumla ilgili şunları söyledi: "Polis, çok sayıda trans işçisinin toplandığı ihbarı üzerine olay yerine yönlendirildi. Memurlar durumu iyi idare ederek kalabalığı kontrol altında tuttular. Olaya karışan kişilerin ifadeleri alınmak üzere polis merkezine çağrıldı. Adaletin sağlanacağına dair güvence verdik ve soruşturmayı titizlikle sürdürüyoruz."

Kaynak: TAKA