ATM patlamaları, geleneksel banka soygunlarının yerini alarak suçlulara daha kolay ve yüksek kazanç sağlayan bir yöntem olarak öne çıkıyor. Bu durum, bankaların ve yetkililerin ATM güvenliği konusunda daha sıkı önlemler alması gerektiğini gösteriyor.

Banka soygunları artık eski moda bir yöntem olarak kabul ediliyor. Günümüzde banka soyguncularının tercihi, ATM'leri havaya uçurmak şeklinde yeni bir trend haline geldi.

Bu yeni trend, suçlulara daha büyük bir kazanç sağlama fırsatı sunuyor. Kuzey Ren-Vestfalya'da 2023 yılında 150'den fazla ATM'nin patlatılması, bankaları ve güvenlik güçlerini alarma geçirdi. Berlin-Zehlendorf ve Hamburg'daki son patlamalar ise banka şubelerinde ciddi hasarlara neden oldu.

Bu artan tehditlere karşı, Stadtsparkasse Düsseldorf gibi bankalar önlemlerini artırıyor. Stadtsparkasse Dessau-Roßlau, ATM'lerinden gece saatlerinde nakit para çekilmesini engelleyerek yeni bir adım attı.

Banka, bu kararını soygun durumunda sivillerin zarar görebileceği endişesiyle aldığını açıkladı.

Emekliye son dakika: İşte artık alınacak en düşük aylık Emekliye son dakika: İşte artık alınacak en düşük aylık

Müşteriler, gece saatlerinde nakit para bulmanın daha zor olabileceğinin farkında olmaları ve daha etkili suç caydırıcı çözümler geliştirilene kadar dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarıldı.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ