“Yüksek Kolesterolde Probiyotik-Fenolik Birlikteliği: L. rhamnosus GG ve Sinapik Asit Etkileşiminin Hipokolesterolemik, Proteomik ve in vivo Analizleri” başlıklı proje kapsamında, doğal antioksidanlar ve probiyotiklerin birlikte oluşturdukları kombinasyonun kolesterol seviyesi üzerindeki etkisi araştırılacak. Proje ekibinde ayrıca Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hacı Ali Döndaş ve Prof. Dr. Naciye Döndaş da yer alacak.

Proje hakkında bilgi veren Doç. Dr. Çelebioğlu, “Gastrointestinal sistemde birlikte bulunan probiyotik bakteriler ve fenolik bileşiklerin ayrı ayrı kolesterol seviyesini düşürdüğü bilinse de birlikte oluşturdukları ‘sinbiyotik’ kombinasyonun konakçı üzerindeki etkisi bilinmemektedir. Bu bağlamda, sinapik asidin ve probiyotik bakteri Lacticaseibacillus rhamnosus'un birlikte kolesterol düşürücü potansiyelini araştıracağız. Proje çıktısı olarak geliştireceğimiz bu formülasyonun yeni Ar-Ge çalışmalarına da öncülük etmesini umut ediyoruz” dedi.

Trabzon’un Türkiye Belediyeler Birliği Genel Kurulu Delegeleri Belirlendi Trabzon’un Türkiye Belediyeler Birliği Genel Kurulu Delegeleri Belirlendi

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, TÜSEB tarafından desteklenen çalışmanın önemine vurgu yaparak, "Bartın Üniversitesi olarak desteklenen projelerimizin artmasıyla nitelikli çalışmaları ve araştırmaları bilim dünyasına ve ülkemize kazandırmaya devam ediyoruz. Yeni teknolojilerden yararlanarak farklı sorunların çözümüne yönelik gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge çalışmalarıyla geleceğimize değer katıyoruz. Bu noktada da sağlık alanında bilim üretme ekosistemimize katkı sunarak geliştirecekleri yeni formülle kolesterol rahatsızlığının tedavisinde alternatif çözümler üretecek çalışmaları dolayısıyla Doç. Dr. Hasan Ufuk Çelebioğlu, Arş. Gör. Sena Davran Bulut ile Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hacı Ali Döndaş ve Prof. Dr. Naciye Döndaş’ı tebrik ediyorum. Fen Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bülent Karakaş’a ve TÜSEB Başkanımız Prof. Dr. Hakan Eroğlu’na teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Birol Sancak