Ben de kendisini uzun yıllardır tanıyorum. İşine sadakatle sarılacağına olan güvenim tamdı. Bu kapsamda, Çatalca halkının da yüksek teveccühünü alarak böyle bir göreve gelmiş olması, bana göre hem Çatalca için hem de İstanbul'un ilçelerinin genelinde yaratılacak senkronize çalışma adına güzel bir sonuç oldu” ifadelerini kullandı.

"Burada Tek Yönlü, Çok Kapalı Bir 5 Yıl Yaşandı Bize Karşı"

Güzel’in hatırlatması üzerine, İBB ve Çatalca'nın ilk kez aynı siyasi anlayışa sahip ekiplerce yönetileceğine dikkat çeken İmamoğlu, “Geçtiğimiz 5 yılda her ilçemizde çok eşit tavırlarla iş üretme kabiliyetini ortaya koymak istedik. Ama burada tek yönlü, çok kapalı bir 5 yıl yaşandı bize karşı. Çatalca'ya defalarca gelmiş olmama rağmen, davetimizde, açılışımızda, şantiye gezimizde ya da köy ziyaretlerimizde, hiçbir zaman bir belediye başkanının eşlik ettiğini görmedik. Bu beni çok üzdü. Ama sonuçta hayırlısı olsun diyelim. Her yere eşit hizmet konusunda hassasız. Burada da buna çok dikkat ettik. Fakat eğer paydaş olamıyorsanız, yapacağınız işler zorlaşıyor. Şimdi inşallah sizinle beraber, köy köy hem ilçemizin merkezi hem de genel anlamda Çatalca'nın taleplerine çok hassas bir dönemi daha yöneteceğiz ve çok başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi.

"Örnek Köy Çalışmamızı Burada da Şekillendireceğiz"

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya Kent Lokantası Açılış Çalışmalarını Denetledi Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya Kent Lokantası Açılış Çalışmalarını Denetledi

İmamoğlu, Çatalca için uyumlu çalışmanın yaratacağı pozitif ivmeye dikkat çekerek, “Bu 5 yıl, Çatalca açısından önemli. Uyumlu çalışmanın yaratacağı pozitif ivme ile Çatalca'nın daha kimlikli ve nitelikli bir biçimde gelişmesi, İstanbul'un biblosu gibi hissettiren iyileştirme ve tasarım çalışmaları ile mümkün olacak. Çatalca’nın yaygın yapısında köy merkezleri, tarım alanları, ormanlar ve hayvancılık var. Köyde yaşayan ve üreten insanların üretimlerini daha üst seviyede desteklemeliyiz. Bu desteklerle köylerde yaşayan insanları aynı zamanda İstanbullular için cazibe merkezi yapmalıyız. Örnek köy çalışmamızı burada daha güçlü bir şekilde şekillendirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

"İstanbul'un Gelecek Projeksiyonunu Tehdit Eden Hususlar Var"

Üçüncü olarak, Çatalca ve Arnavutköy ilçelerini kapsayan sorunlara dikkat çeken İmamoğlu, “Başta Kanal İstanbul meselesi olmak üzere, Terkos Gölü ve çevresi ve diğer köylerimizdeki kaçak yapılaşmalar İstanbul'un gelecek projeksiyonunu tehdit eden hususlardır. Bu kapsamda, özenli bir 1/100.000'lik plan çalışmasında Çatalca, bizim en hassas, en üzerine titrediğimiz yerlerden biri olmalı. Bu alanlarda çok hassas bir sürecin yönetilmesini istiyoruz. Başkanım, siz de iş birliği yapan meclis üyelerimiz ve siyasi yol arkadaşlarımızla önemli bir sorumluluğun evresinde görev yapacaksınız. Yapacağımız iyi şeylerle ve yapmayacağımız kötü şeylerle tarihe geçmenin aşamasındayız. Yol arkadaşım Erhan Güzel olarak hem çok başarılı olmanı diliyor hem de olacağına inanıyorum. Çatalca halkına bu 5 yılda başarılı bir hizmet dönemi diliyorum” dedi.

Editör: Birol Sancak