Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığının koordinasyonunda Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye’nin en büyük kariyer fuarı Marmara Kariyer Fuarı'na (MARMARAKAF) katıldı.

Ata Anaokulu Öğrencileri, Polonyalı Akranlarıyla 23 Nisan Bayramında Buluştu Ata Anaokulu Öğrencileri, Polonyalı Akranlarıyla 23 Nisan Bayramında Buluştu

BARÜ'nün de paydaşı olduğu fuara dünyanın farklı bölgelerinden yükseköğretim kurumlarının rektörleri, farklı disiplinlerden akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Kariyer fuarında, sektörün öncü firmalarının temsilcileriyle gençler buluşurken, dünyanın farklı bölgelerindeki yükseköğretim kurumlarının temsilcileriyle de verimli görüşmeler gerçekleştirildi. Bu görüşmeler sonucunda, Filipinler Cumhuriyeti'nin önde gelen 4 üniversitesi ile BARÜ arasında iş birliği protokolleri imzalandı.

Rektör Uzun, uluslararası iş birliklerine yeni eklemeler yapmanın önemine vurgu yaparak, kültürlerarası diyalog, müzakere ve etkileşimi artırmayı hedeflediklerini belirtti. Filipinler'in saygın üniversiteleri ile yapılan iş birliği protokollerinin eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme süreçlerinde yetkinliği daha da ileriye taşıyacağına inandığını ifade etti. Rektör Uzun, bu başarıda desteklerini esirgemeyen YÖK Başkanı Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ve YÖK üyelerine teşekkürlerini iletti.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN