Trabzon'un Küçük Dünyası: Turan Arslan ve Ahmet Kaya'nın Dostluğu Trabzon'un Küçük Dünyası: Turan Arslan ve Ahmet Kaya'nın Dostluğu

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104'üncü yılını Meydan Atatürk Alanında gerçekleştirdiği törenle kutladı. Meydandaki Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın da katıldığı törene CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, vatandaşlar ve çocuklar katıldı. Etkinliğe katılanlarla yakından ilgilenen Başkan Kaya, çocukların ve vatandaşların bayramlarını kutladı. 

 “MİLLİ MÜCADELENİN ARKASINDAKİ İRADEYİ BELLEĞİMİZE KAZIMALIYIZ”
Programda konuşan Başkan Kaya, 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılışının, Türk Kurtuluş Savaşındaki rolüne işaret etti. İşgal yıllarının ağır şartlarına rağmen Mustafa Kemal Atatürk’ün bu işgale karşı çıktığını ve milletine inanarak büyük bir mücadele başlattığını dile getiren Başkan Kaya, şöyle konuştu:
"Bunun arkasındaki mücadeleyi ve iradeyi belleğimize iyi kazımalıyız. Kolay olmadı. Bundan 104 yıl önce, bu topraklar işgal altındayken bir büyük lider, insanlık tarihinin gördüğü en eşsiz komutanlardan biri çıktı ve “Ben bu işgali kabul etmiyorum” dedi. Ve Anadolu’da, yokluk içindeki bir milleti mücadeleye inandırarak etrafında kenetlendirdi ve Kuvay-ı Milliye ordusunu oluşturdu. Ve bu orduyla 7 düvele karşı, Anadolu'nun yiğit gençleriyle birlikte milli mücadeleyi başlattı. O mücadelenin içinde de, bundan 104 yıl önce 23 Nisan 1920’de TBMM'yi açtı. Meclisin açılışını dünya tarihine altın harflerle yazdıracak bir işe imza attı.”


“HİÇBİR LİDER DÜNYA ÇOCUKLARINA BAYRAM HEDİYE ETMEYİ AKLINA GETİREMEDİ”
“Dünya tarihi çok sayıda liderler gördü ama o mavi gözlü dev gibi bir lideri, hiç görmedi. Hiçbir lider dünya çocuklarına bayram hediye etmeyi aklına getiremedi. Ama Mustafa Kemal Atatürk, her alanda olduğu gibi o alanda da öncü oldu ve dünya çocuklarına ayrım yapmaksızın bir bayram hediye etti. Çünkü bugünün çocuklarının, yarının büyükleri olacağını biliyordu eşsiz liderimiz. O bilinçle bu yavrularımıza ulusal egemenlik ve çocuk bayramını hediye etti. Bu bayram çocuklarımızın bayramı, bu bayram hepimizin bayramı, bu bayram Türk milletinin bayramı. Hepimize kutlu olsun."



Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN