Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB3 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), başarılı bir şekilde gerçekleştirilen 13. test uçuşunu tamamladı. 27 Ekim tarihinde ilk uçuşunu gerçekleştiren ve ardından performans testlerinden geçen Bayraktar TB3, 32 saatlik kesintisiz uçuşu sırasında ortalama 20.000 feet irtifada bulunarak toplam 5.700 km mesafe katetti. TEI tarafından yerli olarak geliştirilen PD-170 motoruyla donatılan SİHA, orta irtifadaki sistem ve dayanım performansını ölçen testleri başarıyla geçti.

Rekorlar Ardı Ardına: 32 Saat Havada Kaldı, 5.700 km Mesafe Kat Etti

Bayraktar TB3, 32 saatlik uçuşu sırasında gökyüzünde toplam 5.700 km mesafe kat ederek kendi rekorunu bir kez daha geliştirdi. Daha önceki 12 saatlik uçuş testinde de başarı gösteren SİHA, 2023 yılı itibarıyla önemli bir performans sergiliyor.

TEKNOFEST ve Vatandaş Buluşması: İlk Kez Halka Açık Sergilendi

Cumhuriyetimizin 100. yılını taçlandırmak amacıyla düzenlenen TEKNOFEST kapsamında Bayraktar TB3, İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda ilk kez halka açık olarak sergilendi. Ardından Ankara ve İzmir'de düzenlenen etkinliklere katılan SİHA, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

TCG Anadolu ile Yenilik: 2024'te İlk Uçuşa Hazırlanıyor

Bayraktar TB3, katlanabilir kanat yapısıyla kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş yapabilen dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı olacak. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, 2024 yılı içinde TCG Anadolu gemisinde testlere başlanmasını planladıklarını açıkladı. SİHA, bu özellikleriyle yeni bir dönemi başlatacak.

İhracat Başarısı: 33 Ülkeye Baykar Güvencesi

Baykar, projelerini öz kaynaklarıyla yürüterek başarı elde etti. 2003 yılından bu yana İHA Ar-Ge sürecinden elde ettiği gelirin %83'ünü ihracattan sağladı. Savunma ve havacılık sektöründeki liderliğini sürdüren Baykar, 2022'de imzalanan sözleşmelerle ihracat oranını %99.3'e çıkardı. Bayraktar TB2 için 32 ülkeyle, Bayraktar AKINCI TİHA için ise şimdiye kadar 8 ülke ile toplamda 33 ülkeyle ihracat anlaşması imzalandı.

Editör: Ayşe Sancak