Adıyaman Karakolunda Polisler Arasında Çatışma!: Şehit Var! Adıyaman Karakolunda Polisler Arasında Çatışma!: Şehit Var!

Bayraktar AKINCI TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı), milli ve özgün olarak geliştirilen yeni mühimmat ve sistemlerin entegrasyonuyla başarılı bir atış testi gerçekleştirdi. Bayraktar AKINCI TİHA, Roketsan tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan KKS/ANS güdümlü İHA-230 ile 16 Mart 2024’te gerçekleştirilen bir atış testini başarıyla tamamladı.

Bu atış testleri, Bayraktar AKINCI'nın yeteneklerini ve gücünü göstermek adına önemli bir adımdı. Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden havalanan Bayraktar AKINCI, Sinop'a uçarak uzun menzilli atış testlerini gerçekleştirdi. 13 Mart ve 15 Mart tarihlerinde yapılan testlerde, Bayraktar AKINCI'nın İHA-230 süpersonik füzeleri, Karadeniz açıklarında 100 kilometre mesafedeki hedefi tam isabetle vurdu.

Bu başarı, Bayraktar AKINCI'nın teknolojik üstünlüğünü ve savunma kabiliyetini bir kez daha kanıtlıyor. Geçmişte yapılan diğer atış testlerinde de benzer başarılar elde edilmişti. Bayraktar AKINCI, daha önce Roketsan’ın geliştirdiği Çakır seyir füzesi ile gerçekleştirilen atış testinde Karadeniz üzerindeki hedefi tam isabetle vurmuştu.

Bayraktar AKINCI'nın teknik özellikleri ve performansıyla ilgili bilgi veren raporlar, Türk savunma ve havacılık sanayisinin gücünü ve potansiyelini vurguluyor. Ayrıca, Türkiye'nin savunma ve havacılık sektöründe lider konumunu sağlamlaştırmaya yönelik yapılan ihracat anlaşmaları, bu alandaki büyüme ve başarıyı desteklemeye devam ediyor.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU