Ancak, henüz resmi makamlardan bir açıklama gelmemişti. Turizm sektörü ise 9 günlük bir tatil beklentisiyle hazırlıklarına başlamıştı.

Ancak sonunda beklenen açıklama geldi: Bayram tatili, 6 Nisan ile 14 Nisan arasında olacak!

Turizm sektörü temsilcileri, bayram tatilinin erken açıklanmasını talep ediyorlardı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) da bu konuda çağrı yapmıştı. TÜRSAB Başdanışmanı Hamit Kuk, tatil kararlarının önceden belirlenmesinin turizmcilerin planlama sürecini kolaylaştıracağını vurguladı.

Antalya'da Türk Müşteriye Ayrımcılık: "Milliyet Farkı Ücreti"! Antalya'da Türk Müşteriye Ayrımcılık: "Milliyet Farkı Ücreti"!

Bu kararla birlikte, 6 Nisan'dan itibaren 14 Nisan'a kadar 9 günlük bir tatil süreci oluşacak. Turizm sektörü, bu uzun tatil sürecinde özellikle Avrupa pazarından yoğun rezervasyon talepleri aldığını belirtiyor. Tahminler, 2024 yılının önceki yıla kıyasla yüzde 10 üzerinde tamamlanacağı yönünde.

Turizm sektöründe, Rusya ile ödeme veya para transferi konusunda bir sıkıntı yaşanıp yaşanmadığı da merak ediliyordu. Ancak Hamit Kuk, bu konuda herhangi bir sorun yaşanmadığını ifade etti. Kuk, "Halihazırda böyle bir sorun yok ancak dedikodular var. Ancak bize yansımış bir durum söz konusu değil." şeklinde konuştu.

Editör: Birol Sancak