Uzmanlar, Bayram Sonrası Piyasaların Durumunu Değerlendiriyor

Ata Yatırım Yurtiçi Piyasalar Müdür Yardımcısı Halime Güçlü, ABD Mart ayı istihdam verisinin güçlü gelmesine rağmen, Ons Altın'ın Haziran 2024'te FED'in faiz indirimine başlayacağını fiyatlayarak 2.300 USD'yi aşabileceğini belirtti. Bu durum, altın fiyatlarında sert bir yükselişe neden oldu.

Güçlü, bu yükselişin devamı için ABD'den TÜFE ve ÜFE verilerinin takip edilerek Ons Altın'daki hareketin izleneceğini ifade etti. Ons Altın'da kısa vadeli hedefin 2.400 USD olduğunu belirten Güçlü, teknik açıdan 2.114 USD'nin önemli bir destek seviyesi olduğunu vurguladı.

Altın yatırımcılarını uyararak dikkat çeken bir diğer isim ise Memiş oldu. Memiş, ons altının son dönemde hızlı bir yükseliş gösterdiğini ve 2500 dolar seviyesinin direnç olarak karşımıza çıktığını belirtti. Bayram öncesi altın alımı için ideal bir zaman dilimi olmadığını vurgulayan Memiş, yatırımcıları bayram sonrasındaki ilk işlem gününü beklemeye çağırdı.

Aile arabası arayana son şans: Kısa süre için bu fiyattan satışa çıkacak Aile arabası arayana son şans: Kısa süre için bu fiyattan satışa çıkacak

Sonuç olarak, altın piyasasında bayram öncesi yaşanan yükseliş trendi, yatırımcıların dikkatini çekiyor. Uzmanlar, bayram sonrası piyasaların durumunu değerlendirerek alım satım stratejilerini şekillendirmeye çalışıyorlar.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU