TATİL DE UMUT OLMADI

Bayram tatilinde en yoğun dönemini geçiren otobüs taşımacılığı, araçların dolu gidip gelmesine rağmen, maiyetlere yenik düştü. Trabzon’dan İstanbul’a bir aracın gidiş geliş maliyetinin 35 bin TL olduğuna vurgu yapan sektör temsilcileri, aracın yüzde 100 dolulukta bile bu parayı kazanamadığını söylediler.

SON TEMSİLCİLERİYİZ

Multat Yaylası'nda aracıyla mahsur kalan Arap turist için seferber oldular Multat Yaylası'nda aracıyla mahsur kalan Arap turist için seferber oldular

Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan bir firma sahibi, “Şehirlerarası yolcu taşımacılığı sektörü yeni değil yaklaşık 15 senedir bitik vaziyette. Bizler de sektörün son temsilcileri olacağız. Bizden sonra çocuklarımız bu işi yapmayı asla istemiyor. Önceden araç 20 kişi ile gidip 10 kişi ile döndüğü zaman para kazanıyordu. Şimdi dolu gidip dolu geldiği halde maliyetler karşısında her geçen gün eziliyoruz. En önemli gider kalemlerimiz olan akaryakıt, personel ücretleri, köprü-otoyol ödemeleri, yazıhane komisyonları, terminal giriş çıkış ödemeleri, araçların bakım giderleri karşısında bizler sürekli küçülüyoruz. Vatandaşlarımız da zor durumda. Onları da düşündüğümüz için bilet fiyatlarını minimum düzeyde tutuyoruz. Zam yapmıyoruz. Bizim de giderleri karşılayacak gücümüz kalmadı” dedi.  

Muhabir: BİROL SANCAK