Varını-yoğunu ortaya koyan borç-harç içinde tedaviye başlayan çiftin tüp bebek tedavisi Gürcistan’a kadar uzanan zorlu bir serüven sonrası mutlu sonla bitti.

Bir bebek bekleyen çiftin üçüz bebeği dünyaya geldi. Trabzon Numune Hastanesinde tedavileri devam den Umut Can, Yiğit Can ve Aysu’nun sağlık durumları iyi. Anne ve baba bebeklerini kucaklarına alması için bayram sonunu bekleyecek. Bebeklerin kilo ve diğer sorunlarını aşması noktasında  herkes üzerine düşeni yaparken anne Belgin Yazıcı’da dört gözle bayram sonrası bekliyor

HASTANE ÇALIŞANLARINA TEŞEKKKÜR

İkisi erkek biri kız üçüz bebeklerin bir aya yakın sürecek tedavisi boyunca köyünden ayrı kalacak Bilal-Belgin Yılmaz Yazıcı çifti duygularını şu şekilde paylaştı. “Bebeklerimizin tedavisi için mücadele eden  doktorlarımıza-hastane çalışanlarımıza ve bize gönlünü kapısını açan Trabzon Artvinliler Başkanı değerli abim Ahmet Külekçi’ye çok teşekkür ederim. Allah herkesten razı olsun”

DEVLETİMİZDEN YARDIM BEKLİYORUZ

Hiçbir sosyal güvencesi olmadığını dile getiren baba Bilal Yazıcı üçüz bebeklere çok sevindiklerini ama şimdi nasıl bakacağız kaygısı oluştuğunu belirterek “Sayın Artvin valimizden devletimizde bize el uzatmalarını bebeklerimizin mama-bez gibi ihtiyaçlarının karşılanmasını istiyorum. Çok mağduruz. Allah vicdan ve merhamet sahibi güzel insanların ne umudu varsa versin”

Manisa’da görevli polis, memleketi Arsin’de neden intihar etti? Manisa’da görevli polis, memleketi Arsin’de neden intihar etti?

BÖLGEMİZDE ÜÇÜZ BEBEK ZOR OLUYOR

Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) veri tabanına göre Türkiye’de 1923’ten beri 542 bin 696 ikiz, 20 bin 121 üçüz doğum oldu. 81 ile ait bilgilere göre en fazla Şanlıurfa’da ikiz ve üçüz bebekler dünyaya geldi. Üçüz sıralamasındaysa Konya 905’le ikinci, Hatay 756’yla üçüncü, Gaziantep 752’yle dördüncü sırada yer aldı. Karadeniz bölgesinde üçüz bebek doğum çok düşük seviyelerde.

TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Birol Sancak