Brent Petrol Fiyatlarındaki Dalgalanma Tabelalara Yansıdı Brent Petrol Fiyatlarındaki Dalgalanma Tabelalara Yansıdı

Başvuru Süreci ve Başvuru Esasları

Katılımcılar, evlilik, konut alımı ve doğal afet durumlarında biriken tutarın yüzde 50'sini alabilmek için emeklilik şirketlerine başvurabilecek. Başvuru süreci, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından belirlenen esaslara göre gerçekleşecek. Başvuruların kontrolü Emeklilik Gözetim Merkezi tarafından sağlanacak.

 Taahhütname ve Süre Şartları

Katılımcılar, başvuru sırasında 3 yıl boyunca sistemden ayrılmayacaklarına dair bir taahhütname imzalayacaklar. Bu taahhütnameye uymayanlar, aldıkları kısmi ödemenin devlet katkısı tutarını faiziyle birlikte geri ödemekle yükümlü olacaklar. Ayrıca, başvuru süresi ve belge ibrazı gibi süreçlere ilişkin detaylar da belirlendi.

Belgeler ve Ödeme Süreci

Konut alımı veya evlilik durumunda belge ibrazı için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü veya e-Devlet sistemi kullanılacak. Ödeme süreci, başvuru tarihinden itibaren belirli prosedürlere göre gerçekleştirilecek ve ödeme tutarları katılımcıların hesaplarına nakit olarak aktarılacak.

Özel Durumlar ve İstisnalar

Genelgede, özel durumlara ve istisnalara ilişkin detaylar da yer alıyor. Başvuru yapmayanlar veya belge ibrazı süresini kaçıranlar için belirlenen prosedürler ve özel durumlara ilişkin verilen örnekler belirliyor.
KAYNAK/AA

Editör: Birol Sancak