Hafta sonu Ankara'da gerçekleştirilen Bizim Dostlar Türk Müziği Kültür Derneği tarafından düzenlenen 2. Şarkı Sözü Yarışması'nda Kürdilihicazkar eseri ile birinci oldu. Geçmiş yıllarda da birçok organizasyondan ödüllerle dönen Hafızoğlu, ayrıca 24 Ocak 2024 tarihinde İstanbul Fatih Belediyesi'nin düzenlediği Tanburi Cemil Bey Saz Eserleri Beste Yarışması'nda hicazkar saz semaisi bestesi ile ikincilik elde etmişti.

B6962782 90A3 494E Bf35 78363731C274

Trabzon Tanıtım Günleri Başladı: Ankara'da Büyük Coşku; Ünlü İsimlerin Katılımıyla Açılış Töreni Gerçekleşti Trabzon Tanıtım Günleri Başladı: Ankara'da Büyük Coşku; Ünlü İsimlerin Katılımıyla Açılış Töreni Gerçekleşti

Hafızoğlu, Türk müziğine kazandırdığı sayısız eser ve Trabzon'da yetiştirdiği önemli müzisyenlerle adından sıkça söz ettiriyor. Müziğin kendisi için bir gıda, nefes ve adeta can suyu olduğunu belirten Hafızoğlu, beste yapmanın kendisine büyük keyif verdiğini ifade etti. Bu gibi organizasyonlara katkı sunmayı sevdiğini ve gerçekleştirmenin zor olduğunu dile getiren Hafızoğlu, Trabzon'da benzer bir organizasyon yapma isteğinin engellerle karşılaştığını ancak bunu gerçekleştiremeyince yapacak kişilere destek olmayı görev bildiğini vurguladı.

Hafızoğlu'nun birincilik ödülü alan Kürdilihicazkar eserinin güftesi, Trabzon Üniversitesi'nde görev yapmış emekli Dr. Öğretim Üyesi Hülya Şimşek'e ait. Şarkının sözleri şu şekildedir:

"Dile benden ne dilersen sana bin can vereyim / Seni Leyla, seni Mecnun gibi candan seveyim
Sana ömrüm bile versem yine azdır bilesin / Suya hasret bu yürekten dile umman vereyim"
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Doğukan ÖZKURT