Bu büyük organizasyon, Milli İrade Platformu öncülüğünde 308 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla Galata Köprüsü'nde son buldu.

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, CNN TÜRK canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Şehitlerimizi rahmetle anmak, İsrail'i lanetlemek için buradayız" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın bu duyarlılık dolu sözleri, katılımcıların Filistin'e duyduğu derin destek ve duygusal birlikteliği yansıtıyordu.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, yürüyüş sırasında "Barbarlıkla devam eden soykırımı lanetlemek için buluştuk. Elbette, çabalarımız ve gayretlerimiz belki zulmün son bulmasına yeterli olmuyor ama bu yangına az da olsa söndürecek şekilde, destek olmak için buradayız" açıklamasını yaptı. Bu sözler, Filistin'e yönelik insanlık dışı saldırılara karşı dünya genelinde duyulan tepkiyi ifade ediyor.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile eski Savunma Bakanı Hulusi Akar da Filistine destek yürüyüşüne katıldılar. 
 katılım sağlarken boynuna "Hepimiz Filistin'iz" yazılı bir kaşkol taktı. Albayrak, soykırımın bir an önce sona ermesini umut ettiklerini vurguladı. Bu büyük yürüyüş, Filistin'e duyulan desteği ve dayanışmayı bir kez daha gösterdi.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU 

Editör: Ayşe Sancak