Pediatrist Dr. Li, bu olayın nadir görülen bir tıbbi durumun sonucu olduğunu belirtirken, yapılan omurilik manyetik rezonans görüntülemesi (MRI) sonucunda bebeğin kuyruğunun omurilikteki tamamlanmamış bir dejenerasyonun bir sonucu olduğunu teşhis etti.

Dr. Li, "Bağlı omurilik" olarak adlandırılan bu durumun, omuriliğin çevre dokulara anormal şekilde bağlı olduğu bir durum olduğunu açıkladı. Normalde omurilik, serbestçe yüzer ve normal hareket ve fonksiyona izin verirken, bağlı omurilik durumunda bu hareket kısıtlanabilir ve çeşitli nörolojik sorunlara yol açabilir.

Hindistan'da Havuçların Yıkanması Gündemde Hindistan'da Havuçların Yıkanması Gündemde

Bu tür bir durum daha önce 2014 yılında da yaşanmıştı. Beş aylık bir bebek olan Nuo Nuo, omurgada boşluk bırakan gelişimsel bir doğumsal bozukluk nedeniyle kuyrukla dünyaya gelmişti. Ancak ailesi, cerrahların kuyruğun sinir sistemine bağlı olduğunu ve çıkarılması durumunda kalıcı hasar bırakabileceği için ameliyatı reddetmişti.

Bu olaylar, tıbbın nadir ve karmaşık durumlarla karşılaşabileceğini ve her birinin ayrı bir dikkat gerektirdiğini gösteriyor.

Kaynak: KARAR