"Bitcoin Fiyatı 59 Bin Doları Aşarak Yükselişini Sürdürüyor, Kripto Piyasası Canlanıyor"

Gram altın yıl sonu kaç lira olacak? İlk kez açıklandı Gram altın yıl sonu kaç lira olacak? İlk kez açıklandı

Bitcoin'in güncel fiyatı 59 bin 100 dolar seviyesinden işlem görüyor. Kasım 2021'de tarihi zirvesini gören Bitcoin, 68 bin 890 dolarlık rekor seviyesine ulaşmıştı. Son dönemde yaşanan yükselişle birlikte Bitcoin, haftalık olarak yüzde 13,5'in üzerinde, aylık bazda ise yüzde 38'in üzerinde bir artış kaydetmiş durumda.

Kripto piyasasının toplam kapitalizasyonu da son 24 saatte yüzde 2,85 artışla 2,19 trilyon dolara yükseldi. Bu artışlar, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine olan ilginin arttığını gösteriyor.

Dijital varlık yatırım fonu ARK36'nın kurucusu Mikkel Morch, Bitcoin'in son yükselişiyle ilgili olarak Cointelegraph'a yaptığı açıklamada, "Bu ralli sadece grafikteki rakamlardan ibaret değil. Kurumsal yatırımcılar arasında kripto para birimlerinin dönüştürücü potansiyeline olan güvenin bir beyanıdır. Üstelik ABD'de ETF'lere yeşil ışık yakılması, yeni bir iyimserlik dalgası yarattı. ETF'lerin onaylanması ticaret hacimlerini artırdı ve kripto bağlantılı firmaları daha geniş bir çevrede ön plana çıkardı." şeklinde konuştu.

Muhabir: AYŞE SANCAK